Obavijesti Video Pretražite Navigacija
41,4 milijuna dionica

Zuckerberg prodaje dionice Facebooka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osnivač i šef društvene mreže odlučio je prodati 41,4 milijuna dionica kako bi podmirio porezne obaveze.

Osnivač i šef Facebooka odlučio je prodati 41,4 milijuna dionica te društvene mreže, a čija se vrijednost procjenjuje se na 2,3 milijarde dolara. Zuckerberg se na taj potez odlučio, ističe The Economic Times, kako bi podmirio porezne obveze.

Pročitajte i ovo Fortenova grupa Belje, Pik, Vupik i drugi Fortenova ispituje interes za prodaju važnog poslovnog područja: Bitno im je očuvati zaposlenost i tradiciju Ilustracija Jačanje sigurnosti Amerika odobrila prodaju još osam helikoptera Black Hawk Hrvatskoj

Ponuđena količina premašivat će polovicu od 70 milijuna dionica klase A koje donose veća glasačka prava, a Facebook je priopćio kako će Zuckerberg novac od prodaje iskorisiti za kupnju 60 milijuna dionica klase B.

Dobiva li Facebook NOVI dizajn?

Dionicama Facebooka ove je godine vrijednost udvostručena, no do konca mjeseca predviđen im je pad od četiri posto. Jedna trenutačno vrijedi 53.54 dolara.

Zuckerberg nije jedni koji namjeraca prodati svoj dio kolača. Član Uprave Marc Andreessen želi prodati 1,65 milijuna dionica klase A dok će kompanija Facebook prodati 27 milijuna. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene