Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Buduća predsjednica?

Ona je nova ikona radikalne desnice - ne preza ni od čega, a premijera je nazvala moronom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njezinoj teti zamijeraju što ublažava ideologiju, no ona je sasvim drugačija.

Dok je Marine Le Pen slavila pobjedu svoje Nacionalne Fronte na jučerašnjem prvom krugu regionalnih izbora u Francuskoj, njezina nećakinja Marion Marechal-Le Pen postala je nova ikona francuske desnice.

Pročitajte i ovo Zec, Ilustracija U Francuskoj Divlji zečevi preplavili grad: Gradonačelnik pronašao rješenje, brojni užasnuti - "Ovo je skandalozno!" Jean-Luc Blachon na konferenciji za medije otkrio ih tužitelj Jezivi novi detalji u slučaju pronalaska ostataka dječaka Emilea, stanovnici su to mjesto počeli nazivati ukletim

Ova 25-godišnjakinja u parlament je bila izabrana s 22 godine, a stručnjaci kažu kako je, ideološki, slika i prilika svog djeda, osnivača Nacionalne Fronte, Jean-Marie Le Pena.

Kako joj popularnost raste tako je na najboljem putu da zasjeni svoju tetu Marine Le Pen koje je puno manje naginje krajnjoj desnici od svoje sve popularnije nećakinje.

Marion se nalazi u središtu mnogih prosvjeda protiv gay brakova zazivajući ono što ona naziva 'tradicionalnom obitelji'. Jednako tako, inzistira da svi, uključujući i francuske građane islamske vjeroispovijesti, da prihvate 'pravi francuski identitet' koji je ukorijenjen u kršćanstvu.

Nacionalna fronta vodi na francuskim regionalnim izborima

Jedino po čemu se razlikuje od svog djeda jest činjenica da se ona u svojoj ideologiji ne vodi za antisemitizmom, kažu stručnjaci, a nedavno je francuskog premijera, inače člana Socijalističke stranke, nazvala 'moronom'.

Marion pokušava evocirati i mit o 'staroj Francuskoj' često se pozivajući na nacionalne heroje poput Ivane Orleanske.

Otkako je prije 3 godine postala zastupnica u parlamentu stvorila je jako uporište među mladim radikalima, ali i starijim pristašama stranke koji su nezadovoljno što njena teta, Marine Le Pen, ublažava ideologiju.

U ovom trenutku vjeruje se kako bi Marine Le Pen mogla predvoditi bitku u predsjedničkoj kampanji 2017. godine, no, ukoliko mlada Marion osvoji očekivanu većinu u regiji Provence–Alpes–Cote d’Azur upravo bi ona mogla za dvije godine zasjesti na čelo države.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene