Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nazvala je imperatoricom

Le Pen: 'Merkel nameće ilegalnu imigraciju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica francuske Nacionalne fronte, Marine Le Pen u Bruxellesu je iznijela tešku optužbu protiv njemačke kancelarke Angele Merkel, nazvavši je "imperatoricom" i optuživši da "silom želi nametnuti ilegalnu imigraciju cijeloj Europi".

"Optužujem njemačku kancelarku da cijeloj Europi želi nametnuti ilegalnu imigraciju, nakon što joj je nametnula vlastiti financijski sustav", kazala je Le Pen na seminaru o suverenitetu što ga je organizirala ekstremno desna stranka Vlaams Belang (Flamanski interes) u prostorima flamanskog parlamenta u Bruxellesu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Podcijenila jačinu riječi Njemačka kancelarka priznala pogreške Slika nije dostupna Priznanje u intervjuu Merkel priznala: Predugo smo ignorirali taj problem

Njemačka zatvorila granice za vlakove iz Austrije, mobiliziraju na stotine policajaca, a Češka krenula njihovim stopama!

Njemačka, koja je u nedjelju ponovno uvela privremenu kontrolu na svojim granicama, učinila je to "ne upozorivši unaprijed nijednu drugu zemlju, jer 'imperatorica' Merkel ne mora nikome polagati račune", rekla je Le Pen pred oko 200 članova i pristaša Vlaams Belanga, stranke saveznice u Europskom parlamentu.

"Kada gospođa Merkel nešto odluči, imat ćemo desetke tisuća dodatnih izbjeglica koji će dolaziti u Francusku, Flandriju, Italiju... ne zato da bi pobjegli pred ratom i masakrima, već zbog financijske pomoći, smještaja i pomoći koju će im omogućiti vlade", rekla je u govoru održanom na francuskom i isprekidanom pljeskom prisutnih. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene