Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otmica u Indiji

Maoistički pobunjenici uzeli za taoce dvoje talijanskih turista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvoje talijanskih turista uzeli su za taoce maoistički pobunjenici u državi Orissa, na istoku Indije, objavila je u nedjelju lokalna policija.

Do otmice je došlo u subotu u okrugu Kandhamal, u središnjem dijelu Orisse, jednoj od indijskih regija u kojoj su maoistički pobunjenici aktivni još od kraja 60-ih godina prošlog stoljeća.

‘Maoisti su oteli dvoje talijanskih državljana u području Daringbadi, u okrugu Kandhamal’, kazao je pomoćnik ravnatelja regionalne policije Radha Krishna Sharma.

Indijski taoci, koji su oteti zajedno s talijanskima, oslobođeni su u nedjelju, dodao je predstavnik policije. Prema indijskom tv kanalu NDTV, do otmice je došlo u trenutku dok su talijanski turisti fotografirali indijske žene kako se kupaju u rijeci.

‘Maoisti su priopćili kako puštanje talijanskih turista ovisi o odgovoru vlade na njihove zahtjeve’, među kojima posebice onaj o oslobađanju određenog broja uhićenih pripadnika maoističkog pokreta, navodi se na internet stranici ovog tv kanala.

Maoisti za sebe navode da brane etničke manjine i seljake bez zemlje u regiji koja je jedna od najsiromašnijih u Indiji, unatoč tome što raspolaže bogatim prirodnim resursima, te da se bore protiv policijskog nasilja i korupcije. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija Pucali na djecu Naoružana banda na motorima upala u školu i odvela više od 280 učenika: To područje kontrolira odcijepljena frakcija Boko Harama Leopard Viralna snimka VIDEO Dječaku u ured ušetala velika zvijer, fantastična reakcija spasila mu život

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene