Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sultan se smilovao

Manekenku poštedjeli javnog batinanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kartika Sari Dewi Shukarno bila je osuđena ne šest udaraca štapom zbog ispijanja piva u javnosti. No, sultan od Pahanga joj je kaznu preinačio u društveno korisni rad.

Tako će 32-godišnja manekenka, koja je uhićena 2007. godine jer je pila pivo u hotelskom baru, odraditi tri tjedna u jednom dječjem domu. Iako je priznala 'nedjelo', kazna, koja je odgađana više puta, izazvala je žestoke polemike, i u islamističkoj Maleziji, ali i širom svijeta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Skok s Kuala Lumpur Towera VIDEO: Spektakularni skok s tornja u Kuala Lumpuru Slika nije dostupna Blago osnovnoškolcima VIDEO: Najseksi Hrvatica u ulozi stroge učiteljice!

Iako je ispijanje alkohola zabranjeno za muslimane, kazne za prekršitelje su rijetke, a pogotovo za žene. Kad je osuđena, ova majka dvoje djece uopće se nije žalila na kaznu, ali je tražila da izvršenje bude javno.

Ona je bila prva žena osuđena na javno batinanje u Maleiziji, a kada su u veljači tri žene zbog bračne nevjere izbatinane u zatvoru u blizini glavnog grada Kuala Lumpura, malezijska javnost je bila uvjerena da će i Kartika Sari Dewi Shukarno dobiti ratanovim štapom po leđima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene