Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Dobro je'

Mandela: Nisam bolestan, jednostavno sam star

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nelson Mandela je dobro, rekao je u subotu, prije premijere filma snimljenog prema autobiografiji južnoafričkog borca protiv apartheida koji je u lipnju bio na rubu smrti, njegov nekadašnji zatvorski kolega i bivši ministar Tokyo Sexwale.

'Svi se pitate gdje je (...) Dobro je, izašao je iz bolnice, doma je i to je sve što mogu reći. No njegov je duh s nama', rekao je Sexwale na konferenciji za novinare dan prije premijere filma 'Mandela, Long walk to freedom' (Mandela, dug put u slobodu) koji će se premijerno prikazati u nedjelju u Johannesburgu, a u južnoafričkim kinodvoranama od 28. studenoga.

Pročitajte i ovo Proljetni umor Mnogi imaju simptome Umorni ste, razdražljivi i bezvoljni? Stručnjaci otkrivaju kako se riješiti proljetnog umora Ilustracija - 3 Kvaliteta života Čudaci na dva kotača osvajaju Europu: ''Kombinacija vlak - bicikl ne bi trebala biti nikakav SF, nego dio hrvatske turističke ponude''

'Madiba je o svome zdravstvenom stanju rekao 'Nisam bolestan, jednostavno sam star', rekao je Sexwale o 95-godišnjem prvom crnačkom predsjedniku Južne Afrike.

>> Mandela otpušten iz bolnice, i dalje kritično

Film, koji će se nakon Južne Afrike od prosinca prikazivati i u Sjedinjenim Državama i Europi, zamišljen je kao povijesna freska i svjedočanstvo o životu Nelsona Mandele od njegova najranijeg djetinjstva do izbora za predsjednika 1994.

Mandela je od 8. lipnja do 1. rujna bio na bolničkom liječenju i na korak do smrti, no postupno se oporavio i sada živi u svome domu. Mandelina 52-godišnja kći Zindzi rekla je da je njezin otac jako emotivno reagirao na film prikazan mu u njegovu domu, no odbila je bilo što reći o njegovu zdravstvenu stanju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene