Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traumatizirana djevojka

'Mama mi je prerezala vrat i htjela me ispeći u pećnici...'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije 25 godina dogodio se najtraumatičniji događaj u životu Susannah Birch. Bila je žrtvom jedne vrlo ružne psihotične epizode svoje psihički poremećene majke.

Na Dan Australije 1989. godine tada dvogodišnja Susannah Birch postala je žrtvom jedne psihotične epizode vlastite majke. Linda Birch prokuhala je velik nož u vodi, obukla Susannu u čistu pidžamu, pomazala je mašću, polegla na tepih od ovčje kože i prerezala joj vrat.

Pročitajte i ovo Djevojčica uz majku pije sok Podignuta optužnica Majka trovala kćer (4) lijekovima za smirenje: "Imala je trzajeve cijelog tijela, probleme s hodanjem" Provjereno: Dijete - 4 Uznemirujuće Šokantan razgovor djelatnice socijalne skrbi s djetetom: "Tata se neće zaustaviti, ići će dalje, a ti ćeš na vještačenje i aparate da vide govoriš li istinu"

Planirala ju je nakon toga staviti u vruću pećnicu no čekala je da djevojčica prvo umre jer nije to željela napraviti dok Susannah diše. Držala joj je glavu 40 minuta dok nije poplavila. Tada je došla k sebi i, očito svjesna da je učinila nešto loše, otišla na policiju i rekla što je učinila.

'Mislim da sam učinila nešto loše. Prerezala sam vrat svojoj kćeri', rekla je u policijskoj postaji u Dalbyju.

Djevojčica je preživjela zahvaljujući brzoj i stručnoj reakciji liječnika, a Lindi je dijagnosticirana šizofrenija, a potom i bipolarni poremećaj te je poslana na liječenje. Policija je cijeli slučaj zataškala zbog prevelike sličnosti sa smrću Azarije Chamberlain, djevojčice koju su ubili divlji psi, no za čiju se smrt tada sudilo njenoj majci koja je, kao i Linda, bila članica crkve Adventista sedmog dana, piše Sunday Mail.

Roditelji iz pakla: Zaključali dječaka u ormar i izgladnjivali ga

'Sjećam se noža koji se približavao mom i licu i sjećam se kako sam podigla ruke da bih se zaštitila', rekla je sad 27-godišnja Susannah.

Nakon ove velike traume, Susanni su u potpunosti bile uništene glasnice zbog čega su liječnici sumnjali da će ikada moći govoriti. Ipak, njene prve riječi dogodile su se već šest tjedana nakon ovog dramatičnog događaja.

'Dugo sam osjećala da dugujem nešto majci jer je bila bolesna, a ja joj nisam pomogla, mislila sam da sam zbog toga loša osoba', ispričala je Susannah. S vremenom je ipak shvatila da za stanje svoje majke, koja se odbijala liječiti, nije bila kriva ona, tada dvogodišnja djevojčica.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene