Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika akcija u BiH

Maloljetnička prostitucija: Pretresa se i kuća BiH ministra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog sumnje u povezanost sa prostitucijom i navođenjem na prostituciju i seksualnim zlostavljanjem maloljetnice na području Srebrenice i Bratunca u toku je policijska akcija pretresa objekata i privođenja osumnjičenika.

Policija pretresa kuću ministra sigurnosti BiH Sadika Ahmetovića u sklopu akcije zbog sumnje na prostituciju maloljetnica. Uhićen je direktor Srednjoškolskog centra u Bratuncu, nekoliko srednjoškolskih profesora i Ćamil Duraković.

Pročitajte i ovo GP Slavonski Brod Mnogi su spajali Kolone na granicama, a sezona još nije pravo ni počela: Na prijelaz se čeka satima Rudnik Mramor Zatočen jedan radnik Zbog ignoriranja radnika došlo do nesreće u rudniku: "Naši vapaji su godinama isti, radimo u skučenom prostoru"

Iz Centra javne sigurnosti Bijeljina potvrđeno je samo da među privedenim licima ima pripadnika policije i prosvjetnih radnika. Pretres se vrši po naredbi Suda i Okružnog tužilaštva Bijeljina. U okviru ove akcije policija je uhitiila i zamjenika načelnika opštine Srebrenica Ćamila Duraković, prenosi Mondo. Uhićenju je prethodio pretres ureda u zgradi općine i Durakovićevog automobila Passat.

Žrva ove afere maloljetna Romkinja?

Srna neslužbeno saznaje da je žrtva ove afere maloljetna djevojčica, Romkinja, učenica Srednjoškolskog centra u Bratuncu, koja je prije mesec dana nestala, a navodno je smještena u jednoj od 'sigurnih kuća'.

I dok na teritoriji Srebrenice i Bratunca traje policijska akcija šef Kluba zastupnika SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Drago Kalabić zatražio je od Kolegijuma ovog doma informaciju o ovim zbivanjima.

'Kruži priča da neko hapšenje treba da se dogodi u zgradi parlamenta', rekao je Kalabić. U slučaju da se dobije informacija će biti uhićenja u parlamentu BiH i da se u Bratuncu uhićuju ljudi, Kalabić je predložio da se prekine ova sjednica i zakaže izvanredna, kako bi se zastupnici informirali o detaljima akcije.

I u parlamentarnim kuloarima spominje se da bi moguća meta hapšenja mogao biti Sadik Ahmetović.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene