Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački ministar oglasio se o stanju premijera: "Ovo je jako težak dan. Borba za život premijera i dalje traje"

Islamisti poraženi

Malijska i francuska vojska u potpunosti nadziru Timbuktu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Malijska i francuska vojska u ponedjeljak poslije podne ušle su u Timbuktu, grad na sjeveru Malija koji je sad potpuno pod njihovim nadzorom objavio je AFP. pozivajući se na više izvore.

"Malijska i francuska vojska u potpunosti nadziru grad Timbuktu"m rekao je neimenovani časnik malijske vojske.

Tu je vijest u Bamaku potvrdio gradonačelnik Timuktua Halley Ousmane, napomenuvši da je grad "pao u ruke Francuza i Malijaca".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Al-Qaeda tražila otkupninu Konačno slobodna: Gotovo pet godina nakon otmice pustili času sestru Slika nije dostupna Odjekivali pucnjevi Upali u zasjedu: Najmanje 15 vojnika poginulo nakon što je eksplodirala auto bomba, evakuacija ranjenika u tijeku

Hollande: Afričke snage preuzet će posao u Maliju

Vojne snage iz afričkih zemalja preuzet će borbu protiv islamista u Maliju kad veći gradovi na sjeveru te zemlje budu osobođeni, izjavio je u ponedjeljak u Parizu francuski predsjednik Francois Hollande.

>> 'Malo po malo Mali se oslobađa'

"Pobjeđujemo", rekao je Hollande na konferenciji za novinare ali je upozorio da teži dio posla u Maliju tek predstoji i da će to biti zadaća afričkih snaga. "One će ići na sjever (Malija), a znamo da je tamo najteže jer znamo da se tamo skrivaju teroristi", dodao je.

Francuski je predsjednik 11. siječnja naredio zračne napade na položaje islamista u Maliju a uslijedila je i kopnena akcija u kojoj sudjeluje 3.500 francuskih vojnika. Njima se na terenu zasad pridružilo oko 1.900 vojnika iz afričkih zemalja a njihov broj bi trebao dostići 7.700. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene