Obavijesti Video Pretražite Navigacija
12-godišnji Jakob

Mali spasitelj sa zadarske plaže junak u Sloveniji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dječak iz Slovenije koji je prošlog ljeta spasio jednog svog vršnjaka od utapanja na zadarskoj plaži, proglašen je ‘slovenskim junakom’.

Dvanaestogodišnjak iz slovenskog gradića Črnomelj, koji je prošlog ljeta prilikom ljetovanja s roditeljima u Hrvatskoj spasio jednog svog vršnjaka od utapanja na zadarskoj plaži, proglašen je ‘slovenskim junakom’, a u utorak ga je primio i slovenski predsjednik Danilo Tuerk kao počasni pokrovitelj akcije nagrađivanja humanih akcija jednog dnevnog lista.

O Jakobovom potezu već su izvještavali hrvatski mediji, a nastupio je i na televiziji. ‘Hvala za priznanje, to je sve što mogu reći’, rekao je nakon prijama dvanaestogodišnjak, dodavši da je iznenađen što je za junaka Slovenije u konkurenciji šest kandidata odabran upravo on.

Predsjednik Danilo Tuerk rekao je na svečanosti dodjele nagrade da treba isticati hrabri podvig 12-godišnjaka koji je riskirao svoj život da spasi drugi, što se ne bi očekivalo od osobe njegova uzrasta. ‘To su priče koje zaslužuju da se o njima govori’, rekao je Tuerk. (Hina)

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Slika nije dostupna bankar iz Italije "Zatvorio sam oči i ponadao se da će sve dobro proći": Heroj spasio djevojčicu koja je pala s petog kata

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene