Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Anvar Ibrahim

Malezijski sud potvrdio 5-godišnju kaznu političaru optuženom za silovanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Malezijski vrhovni sud u utorak je potvrdio kaznu zatvora u trajanju od pet godina malezijskom oporbenom vođi Anvaru Ibrahimu (67), na temelju optužbi za silovanje njegovog asistenta 2008., prenose agencije.

Njegovi branitelji žalili su se na presudu u ožujku prošle godine kada je izrečena petogodišnja zatvorska kazna. Viši sud optužbi ga je oslobodio 2012., zbog nedostatka dokaza. Slučaj je pokrenuo Anvarov asistent, podsjeća Reuters.

Pročitajte i ovo Josip Manolić najdugovječniji hrvatski političar Kći Jože Manolića otkrila kako su izgledali posljednji trenuci njezina oca: "Pokazao mi je rukom da priđem krevetu..." Ilustracija teško kazneno djelo Užas u Dalmaciji: Djed (79) godinama spolno zlostavljao maloljetnu unuku

Anvar je predvodio oporbu u njezinu najjačem dosadašnjem nastupu na izborima u svibnju 2013. godini.

VIDEO Ovaj zločinac nije birao žrtve - Neke su imale samo tri godine!

Iako je homoseksualni čin u Maleziji nezakonit, samo mali broj ljudi zbog toga se krivično goni, a ovaj je oporbeni političar uvijek tvrdio da su optužbe protiv njega dio zlonamjerne kampanje, s obzirom na to da se prošle godine želio kandidirati na važnim djelomičnim izborima u državi Selangor, gdje mu se otvarala mogućnost da postane njezin premijer.

Maksimalna kazna u Maleziji za sodomiju, svaki protuprirodni seksualni čin koji po tamošnjem zakonu uključuje i homoseksualnost, iznosi 20 godina. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene