Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Okreće se izborima

Malezijski oporbeni čelnik oslobođen optužbi za sodomiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šef oporbe u Maleziji Anwar Ibrahim, nekadašnji zamjenik premijera, oslobođen je u ponedjeljak na završetku suđenja za sodomiju te se smjesta okreće sljedećim izborima.

Presuda, željno iščekivana u Maleziji zbog utjecaja na politički život u zemlji, zaključuje suđenje velikog odjeka započeto u veljači 2010. 'Hvala Bogu, pravda je zadovoljena', izjavio je 64-godišnji Anwar Ibrahim nakon izricanja presude kojom se završava suđenje organizirano da ga spriječi da naškodi vlasti, kako tvrdi oporba.

'Proglašen sam nedužnim ali pred nama su rokovi i borba. Moramo se usredotočiti na sljedeće opće izbore', rekao je on. U poruci na Twitteru Anwar je kazao: 'Na sljedećim će se izborima glas naroda čuti a ova korumpirana vlada napustit će prijestolje'.Premijer Najib Razak, na čelu koalicije koja vlada Malezijom od nezavisnosti prije više od 50 godina, trebao bi sazvati izbore do početka 2013.

Oslobađanje Anwara Ibrahima dokazuje da je malezijski pravosudni sustav "nezavisan", reagirala je vlada. Anwar je bio optužen za silovanje svoga 24-godišnjeg suradnika i suočen s mogućih 20 godina zatvorske kazne. Slučaj je izazvao nezapamćenu medijsku pažnju u Maleziji. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Ilustracija Nestašna braća Dječaci od 3 i 6 godina ukrali roditeljima auto, a ono što su napravili policiju je ostavilo u šoku Ilustracija Malezijska policija na nogama Prolaznik pronašao putnu torbu na autobusnoj stanici, kada ju je otvorio, uslijedio je šok

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene