Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U prevrtanju autobusa poginulo devet, ozlijeđeno 35 ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje je devet osoba poginulo, među kojima i jedna djevojčica, a 35 ih je ozlijeđeno, od kojih 19 teško, kada se autobus s finskim turistima prevrnuo na španjolskoj autocesti A-7 nedaleko od mjesta Benalmadena, južno od Malage.

List prenosi kako je nesreću prouzročio vozač terenskog vozila koji je nepropisno pretjecao autobus, a naknadno mu je u krvi pronađena dvostruko veća količina alkohola od dopuštenog prema španjolskom zakonu. 

Pročitajte i ovo Ilustracija kod Omiša Teška nesreća: Dva prijatelja se vozila na motoru, jedan je poginuo, drugom se bore za život Slika nije dostupna Nesreća u planinama Pakistan: Autobus s 35 putnika pao u rijeku, preživio samo vozač

Nesreća se dogodila između mjesta Torremolinos i Benalmadena. 

Prema izjavama svjedoka, vozač terenskog vozila nepropisno je pretjecao autobus te je snažno bočno udario u njega, nakon čega je autobus sletio s mokrog kolnika i prevrnuo se. 

Agencije javljaju kako je u regiji cijeli dan padala gusta kiša praćena snažnim vjetrovima. 

Finski su turisti putovali na odmor u organizaciji turističke agencije Tui Espana. Svi ozlijeđeni zbrinuti su u pet različitih bolnica na španjolskoj Costi del Sol.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene