Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milijun Makedonaca su pušači

Makedonija zabranila pušenje u restoranima i barovima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zakon o zabrani pušenja u barovima, noćnim klubovima i restoranima, koji predviđa velike kazne za vlasnike i posjetitelje koji ga se ne budu pridržavali, stupio je u petak na snagu u Makedoniji.

Po tome zakonu, pušenje je zabranjeno u prostorijama u kojima se poslužuje hrana i ispred njih, priopćili su makedonski ministar zdravstva Bujar Osmani i gospodarstva Fatmir Besim. 'Policijsko povjerenstvo bit će zaduženo za praćenje primjene zakona', ističe se u priopćenju. Vlasnici ustanova koje bi prekršile zakon kaznit će se s 2.500 do 4.500 eura, a pušači s 150 do 300 eura.

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu Bijela kuća zabrinuta Izrael zabranjuje rad katarske medijske kuće: "Iznutra djeluje protiv Izraela" Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..."

Ovaj, vrlo strog zakon, u Makedoniji, zemlji s dva milijuna stanovnika, od kojih je milijun pušača, prvi je put uveden prije godinu dana. No njegova je provedba uskoro obustavljena kako bi se potrošačima dalo vremena za prilagodbu. Pušenje je u Makedoniji već zabranjeno u javnim ustanovama, školama i bolnicama. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene