Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez iznenađenja

Makedonija: VMRO-DPMNE-u 43 posto, SDSM-u 24 posto glasova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Makedonska vladajuća stranka VMRO-DPMNE osigurala je treći uzastopni mandat na čelu države, nakon 63 posto prebrojanih glasova dosadašnja vladajuća stranka u Makedoniji ima 43 posto, dok je najveća oporbena stranka, SDSM pridobila 24 posto glasova birača, objavilo je Državno izborno povjerenstvo.

I na predsjedničkim izborima u vodstvu je kandidat VMRO-DPMNE-a i dosadašnji predsjednik Gjorge Ivanov, objavilo je Državno izborno povjerenstvo. "Ovo je velika i snažna pobjeda. Narod je jasno izrazio svoju volju", rekao je makedonski premijer Nikola Gruevski, koji se nalazi na čelu Vlade od 2006. godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Osuđen zbog korupcije Mađarska policija odustala od istrage oko bijega bivšeg makedonskog premijera Gruevskog Slika nije dostupna I još pet drugih postupaka Novi postupci protiv bivšeg makedonskog premijera: Gruevski ilegalno financirao svoju stranku

Koalicijski partner VMRO-DPMNE-a, stranka albanske etničke manjine DUI, dobila je 14 posto glasova, te će koalicija zadržati uvjerljivu većinu u parlamentu.

U Makedoniji počeli predsjednički izbori

Vođa SDSM-a Zoran Zaev optužio je Gruevskog za "zloporabu kompletnog državnog sustava" navevši kako su se tijekom izbora događale "prijetnje i ucjene, te masovno kupovanje glasova" i da stoga neće priznati rezultate izbora.

Promatrači OESS-a svoje će izviješće s makedonskih izbora objaviti kasnije tijekom dana nakon što Državno izborno povjerenstvo objavi konačne rezultate. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene