Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kao da ništa nije bilo...

Rodila na apsolventskom, bebu bacila u smeće pa mirno nastavila putovanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Studentica iz Skoplja T. I. (23) rodila je tijekom apsolventskog putovanja na graničnom prijelazu Tabanovci na sjeveru Makedonije, nakon čega je novorođenče bacila u koš za smeće i nastavila putovanje.

Istraga koju je provelo Ministarstvo unutarnjih poslova Makedonije pokazala je da je studentica bila u sedmom ili osmom mjesecu trudnoće, no ne postoje podaci da je prethodno bila na liječničkim pregledima, javlja Klix.ba.

Pročitajte i ovo Unutrašnjost crkve sv. Lovre suluda ideja FOTO Neviđeni vandalizam u crkvi - roštiljali i radili peku! "Takvo što ne bi ni barbarima palo na pamet!" Rezultati istrage o odronu - 2 Ljutiti građani Misterij odrona na Jakuševcu: "To je zlostavljanje, da pitam bilo koga u gradu tko bi se s nama mijenjao za tih 6000 kuna...''

'Porod se dogodio dok je studentica bila u toaletu. Nakon poroda uzela je novorođenu bebu i stavila je u koš za smeće. Nakon toga se vratila u autobus i nastavila s putovanjem', navodi se u priopćenju makedonskog MUP-a.

Zaposlenici na graničnom prijelazu Tabanovci pronašli su tijelo novorođenčeta u košu za smeće što su potom prijavili nadležnim tijelima u Kumanovu.

Nakon provedene istrage policija je kontaktirala organizatore apsolventskog putovanja došli su do studentice koja je 30. ožujka ove godine pregledana u Ginekološkoj klinici u Pragu u Češkoj gdje joj je ukazana liječnička pomoć.

Nakon završetka putovanja, 18. travnja, policijski službenici priveli su studenticu na graničnom prijelazu na ulazu u Makedoniju nakon čega je podvrgnuta dodatnom medicinskom vještačenju.

Tijekom istrage je, uz ostalo, konstatirano da bi novorođenče preživjelo da se porod odvijao u odgovarajućim bolničkim uvjetima. Odjel unutarnjih poslova u Kumanovu podnio je kaznenu prijavu protiv zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo 'ubojstvo djeteta pri porodu".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene