Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Prikuplja se pomoć

VIDEO Makedonija: Borba s poplavama, vojska na terenu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poplave u Makedoniji ugrozile su tisuće hektara plodne zemlje. Razina vode se povlači, a vojska je na terenu.

Poplave u Makedoniji pogodile su područja Struge, Bitole, Prilepa, Velesa, Negotina, Strumice, Radoviša, općinu Novo Selo, Karbince, Štip, Češinovo-Obleševo, Kumanovo i Gevgeliju.

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenski Osudio iranski napad Zelenski: "Izrael nije bio sam, a Ukrajina čeka mjesecima'' Provjereno: Marijan Gregurina - 5 Život stao u pet vrećica Marijan je ostao bez svega, a država mu je pomogla sa 150 eura: "Nikad nisam zamišljao ovakvu starost. Nikad."

Procjenjuje se da je poplavljeno više od 60 posto površina zasijanih jesenskim kulturama - pšenicom, ječmom, uljanom repicom.

Makedonsko veleposlanstvo u Hrvatskoj objavilo je u ponedjeljak da se prikuplja financijska pomoć za stradale od poplava.

Vremenske nepogode u Albaniji, Makedoniji, Hrvatskoj, BiH i Sloveniji: Majku dvoje djece odnijela rijeka

Pozivaju se svi hrvatski građani koji to mogu da pomognu prikupljanjem novca na broj računa HR2323600001501442004 u Zagrebačkoj banki, izvjestila je u priopćenju veleposlanica Makedonije Daniela Karagjozoska.

Već nekoliko dana Makedonija se bori s poplavama i prikuplja pomoć za stradale, organizirajući mnogobrojne akcije za nabavu potrebnih sredstava za dezinfekciju, odjeće, hrane i pitke vode. No, najpotrebnija je financijska pomoć za obnovu domova stradalih.

Makedonski Centar za upravljanje krizama izvijestio je da se razina vode povlači, vojska je na terenu, a Crveni križ Makedonije zbrinjava stradale. (Hina / I.D.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene