Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Makedonija i Grčka bez napretka u sporu oko imena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Makedonski i grčki čelnici nisu u četvrtak uspjeli riješiti spor oko imena te bivše jugoslavenske republike, što bi moglo blokirati njezin ulazak u NATO, kazali su dužnosnici.

Makedonski premijer Nikola Gruevski sastao se s grčkom ministricom vanjskih poslova Dorom Bakoyanni na marginama summita EU-a nakon višetjednih pregovora uz posredovanje UN-a ne bi li se riješio taj spor koji traje već 16 godina.

Pročitajte i ovo Sustav protuzračne obrane Patriot Pomož je na putu Šef NATO-a obznanio: "Postoji još oružja koje možemo osigurati Kijevu" Slika nije dostupna Susret s Gruevskim Pahor ponudio posredovanje u rješenju makedonsko-grčkog spora

"Ne, nemamo ništa konkretno", rekla je Bakoyanni za Reuters upitana jesu li postigli napredak.

Gruevski je na to dodao: "Na grčkoj strani nije bilo fleksibilnosti."

Grčka je zaprijetila da će blokirati ulazak Makedonije u NATO ako ne promijeni ime, koje nosi i sjeverna grčka pokrajina.

Upitana je li grčki veto sada izgledniji, Bakoyanni je kazala: "Pa, znate grčko stajalište. Ono je vrlo jasno izraženo". Dodala je ipak da još ima vremena.

U pregovorima Skoplja i Atene posreduje UN-ov izaslanik Matthew Nimetz. Diplomati su kazali da je Skoplju predložio pet mogućih imena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene