Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pitanje etičnosti namjere

Majka želi dobiti unuke pomoću sjemena mrtvog sina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nikolas Colton Evans bio je 21-godišnjak iz Teksasa koji je preminuo nakon napada na ulici. S obzirom da živimo u nasilnom društvu, njegova priča ne bi bila ništa neobično da mu majka ne želi odati počast na poseban način. Naime zahtijevala je od suda dopuštenje za posthumim korištenjem njegove sperme.

Evans želi sačuvati sinovu spermu te pronaći prikladnu surogat majku koja bi joj rodila unuke. Razlog tomu jest što je njezin sin želio djecu. Navodno je već odlučio da želi imati troje djece te je izabrao i imena. Njegovo tijelo čuva se na prikladnoj temperaturi sve dok liječnici ne procijene da se sperma može uzeti.

Pročitajte i ovo Djevojčica uz majku pije sok Saslušana na sudu Užas u Beogradu: Otkriveno što je majka stavljala u sokove maloljetnoj kćeri tijekom njezina liječenja Slika nije dostupna Postalo sumnjivo Rodbinu uvjerio da ona ne želi razgovarati s njima: Šest godina skrivao majčinu smrt i dizao njezinu mirovinu

Ovaj slučaj izazvao je niz debata u medicinskim krugovima. Neki se pitaju smije li se uopće koristiti sperma mrtvog čovjeka za oplodnju, s obzirom da se ne može brinuti za svoju djecu kao ni dati pristanak za upotrebom sjemena. I dok većina simpatizira namjere majke koja očito toliko voli sina da želi pored sebe imati dio njega u obliku unučadi, postavlja se pitanje je li ovo način na koji bi trebalo djecu dovoditi na svijet?

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene