Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Da ih ne oduzme socijalna...

Majka ugušila dvoje djece, pa spavala pored njihovih tijela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lianne Smith ubila je svoje dvoje malene djece dok su spavali u hotelu u Španjolskoj. Bojala se da joj ih socijana služba ne oduzme. 45-godišnja Britanka ugušila je svoju petogodišnju kći Rebeccu i 11-mjesečnog sina Daniela plastičnom vrećicom, a onda pokušala ubiti i sebe. Stigla je s djecom u Španjolsku nakon što je njezin partner Martin Smith uhićen zbog seksualnog zlostavljanja djece.

'Iskoristila je njihovu bespomoćnost i povjerenje koje djeca imaju u nju kao majku te ih jedno po jedno ugušila istom plastičnom vrećicom', rekao je tužitelj Victor Pillado Quintas. Gđa Smith prenoćila je pored beživotnih tijela svoje djece u jednom hotelu u Lloret de Maru u Španjolskoj.

Pročitajte i ovo Potraga za tijelom Danke Ilić u selu Zlot umrla u mjestu Zlot Majka osumnjičenog za ubojstvo dvogodišnje Danke iznenadno preminula Chongqing U Kini pogubljen par Opak, okrutan i odvratan zločin: Nagovorila ljubavnika da ubije svoju djecu kako im ne bi bila prepreka u vezi

Sljedećeg dana oko 13.30 sati spustila se na recepciju hotela te zamolila jednog od zaposlenika da pozove policiju, a potom priznala ubojstva. Tužitelj Pillado Quintas na sudu je pojasnio kako je gđa Smith svjesna njihove bespomoćnosti i iskoristivši efekt iznenađenja, ubila svoje dvoje djece dok su spavali. Prvo je u ruke uzela 11-mjesečnog sina i omotala mu plastičnu vrećicu oko glave u namjeri da ga ubije, a odmah nakon toga isto je učinila i petogodišnjoj djevojčici.

'Djeca su bila potpuno bespomoćna', dodao je.
Gđa Smith doselila je iz Velike Britanije u Španjolsku u prosincu 2007. godine sa kćeri Rebeccom i suprugom Martinom koji je u to vrijeme bio u bijegu od britanske policije zbog optužbi za seksualno zlostavljanje djece. Sin Daniel rodio se u Barceloni u lipnju 2009. godine, ali nije potvrđeno tko je djetetov otac. Španjolska policija uhitila je Martina Smitha u njihovom stanu u Barceloni u svibnju 2010.godine.

Lianne Smith odvela je dvoje djece na obalu Španjolske, uzela sobu u hotelu 15. svibnja, a dva dana kasnije ih ubila. Tužiteljstvo traži kaznu zatvora od ukupno 38 godina, 19 godina za svako ubojstvo te zahtijeva psihijatrijsko vještačenje, kako bi se utvrdilo je li bila svjesna da ubija svoju djecu te je li znala da je to što čini pogrešno.

Također se mora istražiti čega se bojala da je odlučila učiniti nešto tako stravično. 'Zar bi osoba koja se boji da će netko nauditi njezinoj djeci onda sama ubila svoju djecu? Je li to logično? Odvjetnik gđe Smith rekao je kako je ona u potpunosti emocionalno ovisna o partneru Martinu Smithu, te da je mentalno oboljela nedugo nakon njegova uhićenja.

'Patila je od depresije i izgubila svaki kontakt sa stvarnošću', dodao je odvjetnik. 'Osjećala je da ju netko promatra, uhodi i prijeti joj. Izgubila je kontakt sa stvarnošću te bila uvjerena kako ju prate djelatnici socijalne službe iz Velike Britanije koji žele uzeti njezinu djecu i dati ih drugoj obitelji na posvajanje. Gđa Smith je paničarila i vjerovala kako su njezin i životi njezine djece u opasnosti. Dok je ubijala svoju djecu bila je u psihotičnu stanju koje ju je onemogućavalo da shvati što čini', tvrdi njezin odvjetnik.

Nakon što je usmrtila djecu, nekoliko puta je pokušala i sebi oduzeti život, ali nije uspjela. Njezin partner Martin osuđen je na 16 godina zatvora u ožujku 2011. godine zbog seksualnog zlostavnjanja Liannine kćeri iz prvog braka, Sarah Richardson. Objesio se u zatvoru u siječnju ove godine.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene