Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pronašli hranu u plućima

Majka ubila bebu prisilnim hranjenjem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna britanska medicinska sestra suočava se s kaznom zatvora nakon što je vlastito dijete ubila s prisilnim hranjenjem, što je prvi takav slučaj u Velikoj Britaniji.

Gloria Dwomoh proglašena je krivom na londonskom sudu Old Bailey zato što je izazvala ili dopustila smrt 10-mjesečne kćeri Diamond. Ona je kazala da je bila opsjednuta težinom djeteta, te da je kćerki ulijevala tekuću hranu u usta kada je ona odbijala jesti.

Beba je umrla u ožujku prošle godine nakon što je odvedena u bolnicu u blizini svoje kuće u Waltham Forestu, u istočnom Londonu, izvijestila je britanska agencija Press Association. Obdukcijom je utvrđeno da je dijete umrlo od upale pluća uzrokovane hranom, uključujući meso i žitarice, koji su se nalazili u plućima.

Socijalni radnici i zdravstveni djelatnici ispričali su se jer nisu uspjeli zaštititi dijete, što je najnoviji u nizu propusta britanskih socijalnih službi.

Dwomoh (31), koja radi u bolnici St. Thomas u južnom Londonu, plakala je na sudu tvrdeći da nije radila ništa na štetu djeteta, te da je nju i njezinu braću u Gani majka hranila na isti način, kada ih je navikavala na krutu hranu. (Hina)

Pročitajte i ovo Lina Dollar - 1 istraga u tijeku Roditelji u subotu ujutro s djetetom došli na pedijatriju, nakon obrade je otpušteno, tijekom noći je preminulo: "U tijeku su izvidi i dokazne radnje" Marin Piletić Tuga u Slavonskom Brodu Ministar nakon smrti djeteta: "Nije bilo elemenata da se dijete žurno izdvoji. Inspekcija je poslana u Hrvatski zavod za socijalni rad"

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene