Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U tijeku suđenje otmičarima

SPOJILA IH SUDBINA Nakon 17 godina, sasvim slučajno, pronašla otetu kćer

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Celeste Nurse ostala je bez svoje kćeri kada je djevojčica imala tek tri dana. Nakon 17 godina sudbina ih je ponovno spojila.

Dugih 17 godina njezina patnja za nestalom kćeri stajala je uz nju. Celeste Nurse nakon prvorođene djevojčice rodila je još jednu kćer. Dala joj je ime Cassidy, no prva kćer Zephany, koja je, kada je imala samo tri dana, oteta iz bolnice u Južnoafričkoj Republici, nikada nije napuštala njezine misli.

Pročitajte i ovo Ilustracija (Foto: AFP) Otmica Somalski pirati oslobodili brod: Plaćena im vrtoglava otkupnina Miljacka Privezani zajedno Užas u Sarajevu: Iz Miljacke izvučena tijela majke i četverogodišnjeg djeteta

Obitelj bi svake godine slavila rođendan njihove prve kćeri Zephany iako ona nije bila s njima, sve do prošle godine, kada je Zephany napokon pronašla put koji vodi ka njezinom pravom domu.

Nakon 17 godina bezuspješne potrage mlađa kćer obitelji Nurse, Cassidy u školi je upoznala djevojčicu koja joj je uvelike sličila. Imale su isti ton boje kože, iste oči, nos i usta. Djevojke su se odmah povezale i postale prijateljice. Kada je Cassidy ispričala svojim roditeljima o sličnostima između nje i njezine prijateljice, obitelj je počela povezivati stvari.

'Otišli smo kod obitelji McDonald i započeli s pitanjima', rekao je Celestin suprug Monte na sudu referirajući se da trenutak u kojem su se po prvi puta suočili s navodnom otmičarkom njihovog prvorođenog djeteta.

'Pitao sam je kada je njezino dijete rođeno. Tada je rekla kako je datum njezina rođenja datum otmice naše Zephany', dodao je Monte te kazao kako je nakon tog razgovora pregledao Facebook profil djevojke te uočio nevjerojatne sličnosti s njegovom djecom.

'U svojem sam srcu zanao da je ona moje dijete, no čekao sam doktore da to potvrde. Prva reakcija, kada sam shvatio da je to moje izgubljeno dijete bila je - pa ja sanjam, napokon, osjećam se kao da sanjam', rekao je.

Dok je otac odmah osjetio povezanost, majka Celeste kaže kako su tijekom godina neki osjećaji ostali izgubljeni, zarobljeni, te da je potrebno vrijeme da se rode osjećaji koje ima prema ostaloj djeci.

'Jako boli. Punih 17 godina ta je žena imala našu Zephany, nisam imala prilike povezati se s djetetom kao majka. Kada smo se srele, zagrlile smo se, no osjećaj je drugačiji od onog kojeg imam kada grlim svoju drugu djecu, djecu koja su odrasla uz mene', ispričala je majka Celeste.

Osumnjičena žena tvrdi kako ona nema veze s otmicom djeteta te tvrdi kako ona nije uzela dijete iz bolnice već joj ga je dala neka žena na željezničkoj stanici u travnju 1997. godine, na dan kada je Zephany nestala iz bolnice. Suđenje se ovog tjedna nastavlja, a osumnjičena i dalje tvrdi kako nije kriva za zločin otmice, prenosi News.com.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene