Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijatelj Nancy Lanza

'Adamova majka rekla mi je da mu nikad ne okrećem leđa'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko dana prije maskra u Newtownu koji je počinio Adam Lanza, njegova majka Nancy prijatelju se povjerila da se stanje njezina sina pogoršava.

Adam Lanza, 20-godišnji mladić koji je ubio 20 djece i šest odraslih u osnovnoj školi Sandy Hook, patio je od poremećaja u ponašanju, a o njemu je skrbila majka koja je ujedno bila i prva njegova žrtva u peta, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Slika nije dostupna Masakr u Newtownu Što su djeca ispričala nakon bijega od pomahnitalog ubojice

Ryan Kraft koji je čuvao Adama dok je još bio dječak od devet godina, ispričao je da mu je Adamova majka rekla da mu nikada ne okreće leđa, čak da ne ide ni na toalet dok ga čuva. 'Njegova mi je majka rekla da ga stalno nadzirem, da mu nikada ne okrećem leđa, čak ni da ne idem na toalet', ispričao je Kraft. Opisao je Adama kao tihog i povučenog, ali veoma inteligentno i introvertno dijete.

>> Blog koji je digao Ameriku na noge: 'Volim svog sina, ali me prestravljuje'

'Kad god smo nešto radili, na primjer, slagali lego kocke, on je uvijek bio veoma koncentriran na to. Kao da je bio u vlastitom svijetu', rekao je za KBCS. Richard Novia, jedan od suradnika u školi koji je radio s Adamom, rekao je kako nije osjećao fizičku bol. 'Kada bi se primjerice opekao, on to ne bi znao, ne bi to fizički osjećao', rekao je Richard Novia.

Kada je imao 16 godina, majka Nancy odlučila ga je ispisati iz škole i podučavati kod kuće. Nedugo prije masakra u Newtownu, Nancy je izrazila svoju bojazan za sina. Jedan njezin prijatelj koji je odlučio ostati anoniman rekao je da mu se Nancy povjerila kazavši mu da se stanje njezina sina pogoršava. 'Brinem se da ga gubim', rekao je prijatelj te dodao da je Nancy vjerovala da joj se sin samoozljeđuje.

'Nancy mi je rekla da si Adam kožu pali upaljačem. Na području zglobova i ruku', prisjetio se prijatelj. Sina je dodaju poznanici, namjeravala preseliti u Washington kako bi ondje mogao pohađati fakultet.

Obiteljski prijatelji ispričali su kako je jednom prilikom Adam bio bolestan i nije želio da majka bude s njim u sobi, pa je ona spavala na podu ispred vrata njegove sobe. Često bi je zvao da vidi je li još uvijek ondje.

Kako piše Daily Mail, Nancy je upucana s četiri hica u glavu. Pronađena je u pidžami i možda je čak spavala kada ju je sin smaknuo. U posljednje je vrijeme imala planove odseliti gdje god Adam odluči studirati kako bi bila uz njega.

Podsjetimo, 20-godišnji Adam Lanza, nakon što je u petak kod kuće ubio majku Nancy, otišao u školu u Newtownu u Connecticutu i ubio 20 djece u dobi od 6 do 7 godina i 6 odraslih te na kraju počinio samoubojstvo. 

U američkoj povijesti ovo je drugi najgori masakr u nekoj obrazovnoj ustanovi. Krvaviji je bio onaj na fakultetu Virgina Tech 2007. s 32 mrtva. Diljem SAD-a u mnogim su državama u školama i crkvama održana su bdijenja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene