Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon 76 dana

Mađar prvi na svijetu kanuom preveslao Atlantik!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mađar Gabor Rakonczay uspio je nakon 76 dana samoće i izoliranosti postati prvi čovjek koji je u kanuu preveslao Atlantski ocean od Europe do Kariba, javlja BBC.

Rakonczay je svoju pustolovinu počeo 21. prosinca u portugalskome gradu Lagosu, nekoliko se dana radi odmora i opskrbe zaustavio na Kanarima, a u nedjelju je stigao na otok Antiguu. Od 6. veljače nije bio u kontaktu s obitelji jer mu se 7,5-metarski kanu prevrnuo pa je oštećena komunikacijska oprema, rekao je novinarima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Proslavile i rođendan Trio za pamćenje: Postavile novi svjetski prekoatlantski rekord, jedna od veslačica ima neizlječiv rak Slika nije dostupna Volio je more Preminuo dok se ''smiješio starosti'': 75-godišnji avanturist pokušao preveslati Atlantski ocean, nedavno je proslavio rođendan

>> Obišao svijet autobusom kojeg pokreće iskorišteno ulje za prženje

Rakonczay je putovao bez satelitskog sustava koji bi njegovo obitelji omogućio da sazna da je dobro. Njegova supruga mogla se samo nadati da je sve u redu. Da je njegov prijelaz Atlantika jedinstven potvrdilo je londonsko Međunarodno društvo za veslanje oceanima, koje takve pothvate šalje Guinnessovoj knjizi rekorda. Već je bilo slučajeva da se Atlantik prelazi veslanjem u čamcima i u kajacima, ali ne i u kanuu. Rakonczay i njegova supruga tako su prije četiri godine preveslali Atlantik u čamcu dvosjedu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene