Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Žuljaju' ih bonusi

Mađarska želi ukinuti marketinške agencije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako mađarski parlament potvrdi odluku Vlade, marketinške agencije ondje neće više smjeti imati ugovore s medijskim kompanijama niti koristiti bonuse, izvijestio je lokalni poslovni dnevnik Napi Gazdaság.

Sljedeći tjedan mađarski parlament raspravlja o odluci Vlade koja želi zabraniti plaćanja bonusa marketinškim agencijama.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Mađarskoj - 1 Nesretni Orbanovom vladom Nezadovoljni Mađari izašli na ulice: "Ne očekujem ništa od ove vlade, neće ništa promijeniti" Viktor Orban Parlament uskoro zasjeda Švedska bi uskoro mogla ući u NATO, Orban poručio: "Spor će uskoro biti riješen"

Lokalni poslovni dnevnik Napi Gazdaság navodi da će mjera koja će biti uključena u porezni paket 2016., zabraniti medijskim kompanijama da izdašnim bonusima koji često iznose 20-25%, nagrađuju agencije čiji se klijenti oglašavaju na njihovim platformama.

Kada novo pravilo stupi na snagu 2016. godine, medijske kompanije morat će potpisivati ugovore direktno s oglašivačima koji će medijima izravno, dakle bez posrednika agencija, plaćati oglase.

VIDEO Nije ni punoljetna, a ima tvrtku i 3 zaposlena!

Zakonodavstvo se temelji na sličnoj praksi koja je trenutno na snazi u Francuskoj. Prije nekoliko tjedana činilo se da ukidanje bonusa agencijama nije na dnevnom redu Vlade, međutim, ovog tjedna vijest je odjeknula lokalnim medijima.

Nije jasno koja će se pravila primjenjivati na tri velike marketinške agencije koje su na natječaju javne nabave već dobile poslove koje će obavljati za državu vrijedne više od 60 milijuna kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene