Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čine sve da spriječe njihov dolazak

Orban platio oglas u libanonskom listu, evo što je poručio imigrantima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mađarski premijer je putem libanonskog dnevnog lista poručio stanovništvu Bliskog istoka da niti ne pomišljaju ilegalno ući u Mađarsku.

Mađari doista na sve načine pokušavaju zaustaviti priljev izbjeglica i imigranata u svoju zemlju, a mađarska vlada u tom je smislu platila i oglas u libanonskom listu An-Nahar.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mađarska zatvara granicu? Milanović: Mađarska može raditi što hoće, hrvatski građani mogu biti mirni Slika nije dostupna U petak ili subotu? Szijjarto poručuje Hrvatskoj: Budite spremni, zatvaramo granicu

Načelnica: 'Istok zemlje pokazao je kako se dočekuju ljudi u nevolji'; Ostojić odaslao poruku Domoljubnoj koaliciji

"Mađari su dobri domaćini, ali protiv onih koji ilegalno ulaze u Mađarsku bit će poduzete najstrože sankcije. Ilegalan prelazak preko granice je prekršaj kažnjiv zatvorom. Ne slušajte krijumčare ljudi. Mađarska neće dozvoliti ilegalnim imigrantima da prijeđu njezine granice", piše u oglasu kojeg prenosi Daily Star.

kako izgleda oglas u navedenom listu možete pogledati OVDJE.

Orban upozorava na 'prijetnju' masovne migracije

Članice Europske unije bit će prisiljene štititi se od "prijetnje" masovne migracije dok ne dogovore jedinstveno stajalište o tom problemu, rekao je u ponedjeljak mađarski premijer Viktor Obran.

"Ugrožene su naše granice, naš život utemeljen na poštivanju zakona... i cijela Europa. Pregazit će nas", rekao je Orban u govoru u parlamentu. Istaknuo je da Mađarska svojim pristupom migracijskoj krizi štiti europsku obitelj.

"Mađarska je cijenjena članica velike europske obitelji tisuću godina i njezina je povijesna i moralna dužnost da štiti Europu. Štiteći svoje granice, Mađarska štiti također Europu", rekao je, kako prenosi MTI.

Ponovio je da kvote za migrante koje predlaže Bruxelles nisu "europski akcijski plan" jer prvo treba zaštititi granice i zaustaviti priljev migranata.

Mađarska se bori na dvije fronte, jer se uz zaštitu granica mora boriti i protiv "kratkovidne europske politike", kazao je. Europa ne može riješiti probleme cijelog svijeta, "ne može izdržavati sve ekonomske migrante", dodao je.

Orban je pozvao sve parlamentarne stranke da podrže vladinu politiku uoči glasovanja o prijedlogu vladajuće stranke da se na zaštiti mađarskih granica angažira vojsku. (B.V./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene