Obavijesti Video Pretražite Navigacija
18 migranata iz Afganistana i Pakistana

Mađarska podigla optužnice protiv krijumčara migranata iz Srbije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mađarska je u srijedu podigla optužnicu protiv troje državljana Srbije zbog krijumčarenja 18 afganistanskih i pakistanskih državljana u zapadnu Europu, prenijela je u četvrtak agencija Beta, pozivajući se pisanje mađarskih medija.

Protiv dvojice muškaraca i jedne žene iz Srbije Mađarska je, kako je izjavio glasnogovornik glavnog tužiteljstva županije Csongrad Ferenc Sanka, podigla optužnicu zbog "krijumčarenja ljudi uz maltretiranje".

Pročitajte i ovo Ilustracija kazneno prijavljen U Slavoniji uhvaćen Portugalac, prevozio je migrante Ilustracija Filmska scena u Novoj Gradiški Kombijem punim migranata zabili se u policiju pa pobjegli pješke, obojica bjegunaca uhvaćena

Tužiteljstvo tereti privedene da su 7. veljače automobilom došli iz Beča u blizinu mjesta Domaszek, te da je jedan od njih u svoje vozilo preuzeo 18 migranata.

Kako se navodi, uz pomoć drugih osumnjičenih, a uz oštećenje ograde, migranti su prebačeni preko granice.

Dodaje se da je policija htjela legitimirati vozača automobila u kojem su se nalazili migranti, ali da je on pobjegao i tijekom potjere se sudario s drugim automobilom. Nakon što ga je policija ipak sustigla, vozač je iskočio iz auta i pobjegao, ali je vrlo brzo pronađen uz pomoć psa tragača.

Tada su privedeni i drugi optuženi, koji su "osiguravali lice mjesta", naveo je glasnogovornik mađarskog tužiteljstva, a prenijeli su mediji.

Vojvođanski mediji podsjećaju da migranti i dalje pokušavaju iz Srbije u manjim skupinama ilegalno ući u Europu. Radio televizija Vojvodine je prenijela da su nedavno srpski carinici kod graničnog prijelaza Šid, uz granicu s Hrvatskom, otkrili 10 migranata iz Afganistana u dobi od 14 do 27 godina a otkriveni su među teretom nekoliko kamiona. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene