Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zar je dotle došlo?

'Made in Bulgaria- kineski automobili proizvode se u Bugarskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineski automobili mogli bi se uskoro vrlo uspješno probiti na europsko tržište, a kao primjer toga trenutno služi tvrtka Great Wall Motors.

2009. godine je tvrtka Great Wall Motors potpisala ugovor s bugarskom tvrtkom Litex o proizvodnji kineskih automobila u Europskoj Uniji, piše Deutsche Welle.

Pročitajte i ovo Poplave u Grčkoj Poplave na jugoistoku Europe VIDEO Oluja poharala Europu, sedmero mrtvih: Dizali su se valovi od dva metra, a bujica je nosila automobile u more Poplava u Bugarskoj - 1 Proglašeno izvanredno stanje Potop u Bugarskoj i Turskoj: Broje mrtve i nestale, gradovi i otoci u vodi

Očekuju se investicije u iznosu od 97 milijuna eura i zapošljavanje oko 1800 djelatnika, no za sada u pogonu radi samo 120 zaposlenika, a navodno je već proizvedeno dvjestotinjak automobila.

Tvrtka Great Wall Motors ima velike ambicije za europsko tržište, očekuju da bi se 2014. godine moglo proizvoditi 50,000 vozila godišnje namjenjenih prvenstveno bugarskom tržištu čiji će glavni adut biti prihvatljiva cijena, budući da su u Bugarskoj najniže plaće u Europskoj Uniji. Navodno će se proizvoditi modeli Voleex C10, Steed 5 i Hoover H5.

Europski automobilski stručnjaci upozoravaju europske proizvođače da ne potcjenjuju kinesku konkurenciju, te da bi se za petnaestak godina automobili kineskih proizvađača mogli vrlo često vidjeti na auropskim cestama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene