Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog klevete

Maddie McCann: Portugalski istražitelj mora platiti 500.000 eura roditeljima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Goncalo Amaral platit će vrlo visoku kaznu zbog klevetanja obitelji McCann.

Nekadašnji portugalski policijski inspektor Goncalo Amaral, zadužen za istragu o nestanku britanske djevojčice Madeleine McCann 2007. godine, osuđen je na novčanu kaznu od 500.000 eura koje mora platiti roditeljima zbog klevete, prema presudi objavljenoj u utorak.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin GRBIN UZVRAĆA UDARAC Prepirka oko slogana ide dalje: "Prije Grabar-Kitarović taj slogan je imao..." Slika nije dostupna 13 godina nakon nestanka Njemački tužitelji poslali pismo roditeljima Madeleine McCann: "Vaša kći je mrtva, imamo dokaze"

Goncalo Amaral "osuđen je da plati svakom od dvoje roditelja kompenzacijsku odštetu od 250.000 eura", piše u odluci građanskog suda objavljenoj u ponedjeljak u Lisabonu. Svota je popraćena kamatama u visini 106.000 eura, istaknula je Isabel Duarte, odvjetnica britanskog para.

Kate i Gerry McCann krivično su gonili nekadašnju odgovornu osobu za istragu jer je 2008. godine objavila knjigu naslovljenu "Maddie, zabranjena istraga" u kojoj optužuje par da je sakrio tijelo slučajno preminule kćeri.

Hoće li konačno dobiti odgovore? Policija opet ispituje 11 svjedoka

Sud je osudio Amarala i njegove izdavače na povlačenje primjeraka knjige iz opticaja te im zabranio ponovno izdavanje knjige, kao i prikazivanje dokumentarca temeljena na tim istim tezama.

"Oduševljeni smo odlukom suca", rekli su roditelji u priopćenju dodajući da se "nikada nije radilo o novcu već učinku tih kleveta na našu ostalu djecu".

Maddie je nestala iz svoje sobe 3. svibnja 2007., nekoliko dana prije četvrtog rođendana, u malom ljetovalištu na jugu Portugala gdje je bila na odmoru s obitelji.

"Nevina djevojčica još se uvijek smatra nestalom a odgovorni za njezinu otmicu još su uvijek u bijegu", rekao je bračni par uvjeren da bi Madeleine mogla biti živa. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene