Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traži se rješenje

Macron misli da je "obradio" Trumpa: SAD bi se mogle vratiti u Pariški sporazum

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski predsjednik Emmanuel Macron nada se da će američki predsjednik Donald Trump promjeniti svoju odluku da povuče Sjedinjene Države iz Pariškog klimatskog sporazuma, objavio je u nedjelju tjednik Le Journal du Dimanche.

Američki predsjednik Donald Trump u četvrtak je nakon susreta s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom ostavio dojam da bi mogao promijeniti svoj stav o Pariškom klimatskom sporazumu iz 2015. iz kojeg je ranije ove godine povukao Sjedinjene Države.

Pročitajte i ovo Stoltenberg i Zelensky na NATO sastanku Raspravljaju i o Stoltenbergovom nasljedniku NATO dogovara plan za Ukrajinu u slučaju da pobijedi Trump Fotografija Joea Bidena vezanog u kamionetu potez izazvao kritike Trump objavio video fotografije vezanog Bidena: "Potiče političko nasilje i vrijeme je da ga ljudi ozbiljno shvate"

"Trump mi je rekao da će nastojati pronaći rješenje u idućim mjesecima", izjavio je Macron tjedniku u osvrtu na sastanke dvojice čelnika u Parizu.

"Razgovarali smo detaljno o stvarima koje bi ga mogle dovesti natrag u Pariški sporazum", dodao je. Trump smatra kako je Pariški sporazum preblag prema vodećim zagađivačima poput Kine i Indije, dok američku industriju gura u rizičnu situaciju.

I sam Trump je nakon susreta s Macronom ostavio dojam da bi mogao promijeniti stajalište o Pariškom klimatskom sporazumu iz 2015. godine.

"Nešto bi se moglo dogoditi vezano uz Pariški klimatski sporazum, no hajdemo vidjeti što će biti. Razgovarat ćemo o tome u nadolazećem razdoblju, pa ako se nešto dogodi to će biti prekrasno, a ako ne, i to će biti u redu", poručio je Trump.

Sporazum, koji je prihvatilo gotovo 200 zemalja, trebao bi ograničiti globalno zatopljenje za 2 stupnja ili manje do 2100. godine, uglavnom zahvaljujući obećanjima o smanjenju ugljičnog dioksida i ostalih emisija iz fosilnih goriva. (HINA)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene