Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvije minute za povijest

SVE JE SNIMIO Skočio bez padobrana sa 7620 metara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neustrašivi padobranac u subotu je postao prvi koji je skočio s visine od 25.000 stopa, odnosno 7.620 metara bez padobrana u mrežu u južnoj Kaliforniji postavljenu 60 metara od tla.

Luke Aikins, 42, koji iza sebe ima 18.000 skokova, skok je izveo u dolini Simi, a skočio je u mrežu veličine 30 puta 30 metara. Njegov slobodni pad trajao je oko dvije minute.

Pročitajte i ovo Ibrahim Kalesić: Najstariji padobranac u Europi - 4 Najstariji u Europi U pet dana 21 skok padobranom - ništa novo za ovog 88-godišnjaka: "Mnogi se čude... senzacija!" Slika nije dostupna Sreća i 'hladna' glava VIDEO Dvaput izbjegao smrt tijekom skoka s padobranom!

"Aikinsov skok predstavlja vrhunac 26-godišnje karijere kao i osobni i svjetski rekord za najviši skok bez padobrana ili odjela s krilima", rekao je njegov glasnogovornik Justin Aclin.

Na rubovima mreže bila su postavljena svjetla koja su mu pomogla pri usmjeravanju.

"Lagao bih kad bih rekao da nisam nervozan", kazao je Aikins u intervjuu za mrežu Fox prije uzlijetanja zrakoplova s kojeg će izvesti opasan skok, a nakon što se dočepao tla kazao je kako je iskustvo "fantastično". (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene