Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Imenovan na drugu dužnost'

Lukašenko smijenio svog šefa diplomacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema najnovijim informacijama iz Bjelorusije Lukašenko je smijenio ministra vanjkih poslova iz, još za sada, nepoznatih razloga.

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko smijenio je ministra vanjskih poslova Sergeja Martinova i 'imenovao ga na drugu dužnost', objavljeno je u ponedjeljak u priopćenju ureda bjeloruskog predsjednika koji nije objavio razlog smjene.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik i Aleksandar Lukašenko Hvalili se međusobno Dodik udružio snage s bjeloruskim diktatorom: "On štiti interese pravoslavaca na zapadnom Balkanu" Wagner zastrašivanje i teror Otkriveno što zapravo rade plaćenici Wagnera: "Putinu je to jako važno, proganja ga paranoja..."

Vladimir Makej, nekadašnji šef uprave bjeloruskog predsjednika, imenovan je za novog šefa bjeloruske diplomacije. Rođen 1958. Makej je radio u ministarstvu vanjskih poslova prije nego je postao savjetnik predsjednika Lukašenka 2000. godine.

>> Posljednji europski diktator poludio zbog plišanih medvjedića!

Imenovan na čelo uprave ureda predsjednika 2008., brzo je postao jedna od najutjecajnijih osoba u Bjelorusiji. Zbog tog ga je utjecaja EU svrstao na popis bjeloruskih dužnosnika sa zabranom ulaska u EU nakon što je u Minsku ugušen prosvjed bjeloruske oporbe protiv kontroverzna reizbora Aleksandra Lukašenka za predsjednika u prosincu 2010.

U tom kontekstu bjeloruski analitičari pitaju se kako će Makej moći predstavljati zemlju na konferencijama u Europi. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene