Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubijena bogata udovica

Lubanja u vrtu Davida Attenborougha riješila ubojstvo staro 132 godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lubanja iskopana u vrtu poznatog britanskog autora dokumentaraca Davida Attenborougha riješila je 132 godine staru misteriju oko ubojstva bogate londonske udovice Julie Thomas.

Juliu Thomas je 1879. godine zadavio njezin kućepazitelj, no glava nesretne udovice nije pronađena sve do listopada 2010. Iskopana je nakon što su počeli radovi u dvorištu Davida Attenborougha u naselju Ritchmond, što je vrlo blizu mjesta gdje je gđa. Thomas ubijena.

Pročitajte i ovo Ilustracija Traje istraga Žena pronađena mrtva u talijanskoj crkvi: Bila je odjevena poput vampira, a policija sumnja na nešto bizarno Privođenje: Ivica Pavlačić - Para Nepravomoćna presuda Dobio 19 godina zbog ubojstva na Lemić Brdu: "Bili ste ljuti na njihove braniteljske mirovine? Možda vam se i od alkohola o pomutio um"

Inspektori su pregledavajući stare bilješke istrage ubojstva i stare popise stanovništva povezali lubanju sa 132 godine starim ubojstvom. Testiranje radioaktivnim ugljikom dokazalo je kako se zaista radi o lubanji gđe. Thomas. Potvrdila je to i istražna sutkinja Alison Thompson. 'Julia Thomas je zadavljena i imala je ozljede glave'.

'Ovo je fascinantan slučaj i dobar primjer kako je, kada se spoje 'staromodan' detektivski posao, stari zapisi i nove tehnologije, moguće riješiti bilo kakvu misteriju', kazao je inspektor Clive Chalk.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene