445387
445387
445387
445387
445387

Londonska policija šalje na ulice naoružane policajce

  • , 03.08.2016., 10:15
  • Autor:
  • komentara

Londonska policija rasporedit će po Londonu dodatnih 600 naoružanih policajaca radi zaštite od mogućih terorističkih napada, a dodatne snage bit će vidljive i pokrivat će cijeli grad, pješice i u vozilima.

 
 
 
 
Naoružani londonski policajci (Foto: AFP)
Naoružani londonski policajci (Foto: AFP)

Londonska policija rasporedit će po Londonu dodatnih 600 naoružanih policajaca radi zaštite od mogućih terorističkih napada, objavile su u srijedu gradske vlasti.

Prijetnja napadom na britansku prijestolnicu ostaje "ozbiljna" i slanje dodatnih snaga nije odgovor na neki specifični obavještajni podatak, nego na niz smrtonosnih napada u europskim državama.

"Svatko tko je pratio događaje u Europi u posljednjih nekoliko tjedana razumjent će zašto želimo zaštititi naše građane", rekao je zapovjedik londonske policije Bernard Hogan-Howe.

Prema policijskim pravilima, većina policijskih službenika u Londonu ne nosi oružje.

Dodatne snage bit će vidljive i pokrivat će cijeli grad, pješice i u vozilima.

London je bio meta koordiniranih samoubilačkih napada 7. srpnja 2005. kada su se četvorica islamističkih ekstremista raznijela u tri vlaka podzemne željeznice i jednom autobusu, ubivši 52 ljudi.

Otada je spriječeno nekoliko terorističkih akcija i dogodili su se samo manji napadi, poput onog kada su dvojica ekstremista ubila vojnika na ulici u južnom Londonu u svibnju 2013. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se