Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proširenje postojećih

London najavljuje nove sankcije Rusiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski ministar vanjskih poslova William Hague najavio je da će novi krug sankcija biti proširenje postojećih mjera.

Novi krug sankcija Rusiji bit će proširenje postojećih mjera, poput zabrana putovanja i zamrzavanja imovine određenim pojedincima, rekao je u nedjelju britanski ministar vanjskih poslova William Hague.

Pročitajte i ovo Neredi na Kosovu Udarac Kurtiju EU priprema oštre sankcije za Kosovo, pod povećalom i članice: Poznato što je među mjerama Ilustracija Iz dokumenata Europa prijeti sankcijama kineskim kompanijama koje surađuju s Rusijom: "Nemojte izabrati pogrešni put"

Po Hagueovim riječima, i dalje su otvoreni diplomatski kanali za smirivanje krize, ali Europa i Sjedinjene Države pripremaju i dalekosežnije mjere gospodarskih, trgovinskih i financijskih sankcija ne povuče li se Rusija.

'Pokušaji destabilizacije u Ukrajini moraju prestati'

'Te su za budućnost. U idućih ćemo se nekoliko dana dogovoriti o proširenju postojećih sankcija, o mjerama protiv pojedinaca ili entiteta u Rusiji', rekao je Hague za Sky News.

Po njegovim riječima, Britanija i saveznici rado će prihvatiti potencijalni trošak primjene širih gospodarskih ili trgovinskih sankcija. 'To je cijena koju vrijedi platiti nastavi li se stanje ovako pogoršavati', rekao je i dodao 'Izračunat će ih tako da imaju maksimalan učinak na rusko gospodarstvo, a minimalan na naše i na gospodarstvo Europske unije'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene