Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj Dubai

London će protjerati izraelskog diplomata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanska vlada će protjerati jednog izraelskog diplomata zbog korištenja lažne britanske putovnice pri ubojstvu Hamasova dužnosnika u Dubaiju, za što se odgovornim smatra Mossad, javljaju BBC i Sky News.

Britansko ministrstvo vanjskih poslova odbilo je komentirati te informacije i priopćilo je samo da će britanski ministar vanjskih poslova David Miliband dati izjavu u 15,30 sati, nakon provedene istrage o toj aferi. Policija Dubaija optužuje Mossad, izraelsku obavještajnu službu za ubojstvo Hamasova čelnika Mahmuda Al-Mabhuda. Atentatori su koristili lažne putovnice s imenima i podacima stvarnih ljudi, ali s izmijenjenim fotografijama. Dubajska policija imenovala je 27 ljudi s lažnim putovnicama, od kojih je 12 bilo britanskih.

Pročitajte i ovo Napad kemikalijom na jugu Londona Ispovijest svjedoka Nadzorne kamere snimile napad na ženu i djecu: "Vrištala je - moje oči, moje oči! Usne su joj bile crne, a koža spaljena" Greta Thunberg Uhićena tijekom prosvjeda Počinje suđenje Greti Thunberg: "Ova zemlja prostire crveni tepih klimatskim kriminalcima!"

>> EU zabrinuta zbog zloporabe putovnica

Britanska vlada pozvala je izraelskog veleposlanika u Londonu da objasni zbog čega su agenti Mossada imali krivotvorene britanske putovnice pri likvidaciji čelnika Hamasa u Dubaiju. Radi se o krađi identiteta, a podaci iz putovnica su bili neovlašteno kopirani pri ulazu u Izrael, navodi Daily Telegraph. Izrael nije potvrdio da njegova služba stoji iza toga ubojstva. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene