Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Lockerbie: Libijski agent odustaje od žalbe na presudu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši libijski agent osuđen na doživotni zatvor zbog bombaškog napada na američki zrakoplov iznad Lockerbieja 1988. podnio je zahtjev za odustajanje od druge žalbe na presudu, objavio je u petak njegov odvjetnik.

Abdel Baset al-Megrahi (57), koji umire od raka prostate, mora odustati od žalbe kako bi imao pravo da bude prebačen u Libiju temeljem sporazuma koji su potpisale libijska i britanska vlada. Britanski mediji objavili su ovaj tjedan da škotska vlada namjerava osloboditi Megrahija zbog njegove bolesti. Sud u Edinburghu razmotrit će njegov zahtjev u utorak, kazala je glasnogovornica suda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Umiješan i Gadafi? Slučaj Lockerbie: Britanski tužitelji od NTC-a traže pomoć Slika nije dostupna Ni traga luksuzu VIDEO: U kakvim je uvjetima živio Bin Laden

>> VIDEO: Bombaša iz Lockerbieja puštaju iz zatvora zbog raka

Abdel Baset al-Megrahi (57) osuđen je 2001. na suđenju u Nizozemskoj na 27 godina zatvora za postavljanje bombe u zrakoplov PanAma Boeing 747 koji je letio na liniji London-New York. Bomba je eksplodirala iznad škotskog gradića Lockerbieja, a u atentatu je poginulo svih 259 ljudi u zrakoplovu i jedanaestero na tlu. Četiri godine nakon presude Megrahiju, Libija je prihvatila odgovornost za taj napad i pristala isplatiti 2,7 milijarde dolara odštete obiteljima žrtava, što je omogućilo ukidanje sankcija Libiji i ponovnu uspostavu odnosa zapadnih zemalja s tom sjevernoafričkom zemljom. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene