Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lažna uzbuna

Ljuta supruga odgovorna za uzbunu na zračnoj luci u Ženevi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pronađena je žena koja je priznala da je uputila poziv zračnoj luci u Ženevi s dojavom kako bi se ondje mogao dogoditi bombaški napad, a povod toga je njena želja da spriječi svojeg supruga da se ukrca u zrakoplov.

Žena koja je htjela spriječiti svojeg supruga da se ukrca u zrakoplov u Ženevi priznala je da je odgovorna za lažnu uzbunu pokrenutu pod sumnjom da bi se u zračnoj luci mogao dogoditi bombaški napad, kazali su u srijedu švicarski tužitelji. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SIGURNOSNI IZAZOVI Milanović iz Ženeve poslao snažnu poruku: "Zapadne sankcije neće zaustaviti rat u Ukrajini" Predsjednik Zoran Milanović POSJET ŠVICARSKOJ Milanović u Ženevi: "Ljudska je dužnost uvijek biti na strani slabijega"

"Jučer navečer jedna žena nazvala je švicarske carinike u zračnoj luci u Ženevi. Kazala je da će danas jedna osoba s bombom biti na francuskom dijelu zračne luke", objavili su tužitelji.

Švicarske vlasti utvrdile su da je poziv upućen s broja u Annencyju u Francuskoj, 45 kilometara od Ženeve, gdje je intervenirala francuska policija .

"Pronašli su ženu koja je priznala da je uputila taj poziv i objasnila da je time htjela spriječiti svojeg supruga da otputuje."

Protiv nje pokrenut je kazneni postupak i u Francuskoj i u Švicarskoj.

Njezin identitet nije objavljen.

Francuska i švicarska policija zbog toga su u srijedu jako pojačale mjere sigurnosti na zračnoj luci Cointrin, koja se nalazi na samoj granici. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene