Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Amnesty uz godišnjicu Medvedeva

Ljudska prava nisu poboljšana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Amnesty International, međunarodna organizacija za zaštitu ljudskih prava, ocijenila je da je malo učinjeno na poboljšanju ljudskih prava otkako je prije točno godinu dana na dužnost prisegnuo predsjednik Dmitrij Medvedev.

Unatoč prvotnim poboljšanjima stanje ljudskih prava u nekim se područjima i pogoršalo, piše organizacija u priopćenju. Napadi na odvjetnike, novinare i oporbene aktiviste u porastu su, ističe Amnesty.

Pročitajte i ovo Michelle Bachellet (Foto: AFP) Čeka se potvrda UN-a Bivša čileanska predsjednica Michelle Bachellet vjerojatno nova povjerenica UN-a za ljudska prava Slika nije dostupna Prijedlog zakona Zabrinutost zbog ruskog zakona o izdaji i špijunaži

Organizacija napominje da su među najistaknutijim ličnostima koje su glavom platile kritike na račun Kremlja, odvjetnik za ljudska prava Stanislav Markelov te novinarka Novaje Gazete Anastasija Baburova, ubijeni 19. siječnja.

Medvedev je početkom 2009. obnovio predsjedničko vijeće za ljudska prava, no Amnesty International tvrdi da javna obećanja moraju biti praćena i konkretnim potezima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene