Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teror iz divljine

Ljubljanom cijelu noć i jutro šeće medvjed

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudbina medvjeda koji od noćas šeće na području Tivolija, još uvijek je nepoznata. Intervencijska grupa najvjerojatnije će odabrati između dvije mogućnosti; hoće li medvjeda uspavati i odvesti u divljinu ili ga ustrijeliti.

.Pred zoološkim vrtom noćas oko 3,30 sata u Ljubljani djelatnici su primjetili medvjeda koji nije njihov 'stanar'. Policija je odmah po dojavi obavijestila nadležne službe, a stanovnicima je poručeno kako bi bilo dobro da izbjegavaju to područje.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Ilustracija sve češći susreti Horor u susjedstvu: Medvjed napao čovjeka koji je šetao psa! "Molimo građane da budu oprezni"

Djelatnici zoološkom vrta pregledom kaveza zaključili su da medvjed nije pobjegao iz njihovih nastambi. Utvrdili su da je riječ o divljem medvjedu koji je krenuo u smjeru Rožnika. Ljubljanska policija izvijestila da je medvjed jutros primjećen u blizini Cekinoveg grada te dodaju da prate kuda se životinja nastavlja kretati, piše 24ur.

Građani pozvani na oprez

Policija upozorava građane i poziva ih na oprez jer medvjed vrlo lako može postati opasan. Sve stanovnike tog područja policija poziva da kretanja i izbivanja iz kuća svedu na minimum.

Iz slovenskog Zavoda za šume za 24ur. kažu kako intervencijska grupa najprije mora utvrditi koliko je medvjed star, koje je veličine i je li opasan. Na temelju tih informacija odlučit će se što je najbolje sa životinjom učiniti. Tu u obzir dolaze tri mogućnosti. Prva je da se medvjeda ustrijeli, druga je da se uplaši da pobjegne, ali ta opcija ne dolazi u obzir jer medvjed nije u svom prirodnom orkuženju.Postoji i opcija da medvjed ostane u zoološkom vrtu, no, takav pokušaj u povijesti već je isproban i nije pokazao dobre rezultate.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene