Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ljubljana: Oštećeno vozilo djelatnika hrvatskog veleposlanika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na javnom parkiralištu u središtu Ljubljane noćas je oštećeno je vozilo s hrvatskim registarskim oznakama koje, kako se doznaje, pripada djelatniku hrvatskog veleposlanstva.

Na automobilu su od udaraca nogom oštećena vrata koja treba zamijeniti. Slučaj je prijavljen policijskoj postaji ljubljanske općine Centar.

Pročitajte i ovo Nuklearna elektrana Krško Od ponedjeljka Krško neće raditi mjesec dana Slika nije dostupna Nije se radilo o bombi Incident pred američkim veleposlanstvom u Ljubljani ispao lažni alarm

Incident se dogodio nekoliko sati nakon javnih poziva
potpredsjednika slovenskog parlamenta Marka Pavlihe vladi da 'promijeni taktiku' u odnosu prema Hrvatskoj. 

Pavliha je pozvao slovensku vladu da zbog najnovije razmjene diplomatskih nota između Ljubljane i Zagreba oko koncesija za istraživanje plina i nafte u sjevernom Jadranu odgovori otkazivanjem sjednice dviju vlada, te razmisli o povlačenju veleposlanika na konzultacije kao i o pozivu slovenskim građanima da ne posjećuju Hrvatsku. No, njegov poziv nije naišao na veću političku podršku.

Pavlihina stajališta podržao je predsjednik Slovenske nacionalne stranke (SNS) Zmago Jelinčič, ali ne i druge političke stranke. 

Jožef Školč čak je ideju o pozivu da Slovenci ne ljetuju u Hrvatskoj usporedio s poznatim embargom na slovenske proizvode Srbiji prije dvadesetak godina, u vrijeme Miloševićeva režima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene