Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tri žene u karanteni

Ljubljana: Gradonačelniku stigla pošiljka s bijelim prahom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljubljanskom je gradonačelniku Zoranu Jankoviću na službenu adresu stigla pošiljka iz koje je prilikom otvaranja iscurio bijeli prah. Tri djelatnice gradske uprave koje su bile u kontaktu s pošiljkom stavljene su u karantenu.

Na adresu Općine Ljubljana danas je stigla pošiljka iz koje je, prilikom otvaranja, iscurio bijeli prah. Odmah je pozvana policija, koja je sumnjivu pošiljku odnijela na sigurno, uzela uzorke za analizu, a ostalo 'uništila'.

Pročitajte i ovo Zoran Janković Velika istraga Pretresi širom Slovenije: Na udaru njihov najpoznatiji gradonačelnik, u sve umiješan i nogometni klub? Ilustracija Krađa u susjedstvu Iz termoelektrane nestalo 100 tona bakra: "Shvatili su da pumpa ne radi jer više nema kabela"

>> Tko je zapravo Alenka Bratušek, prva žena na čelu slovenske Vlade?

Kako javlja RTV SLO, pošiljka je navodno bila naslovljena na gradonačelnika Zorana Jankovića. Portal 24ur.com piše da su prve analize pokazale da prah nije ni eksploziv, ni otrov, ali još nije utvrđeno što je. Dodatne su analize obavljene na ljubljanskom Veterinarskom fakultetu gdje je definitivno utvrđeno da bijela supstanca nije otrovna.

Policija je najavila da će pokušati ući u trag zasad nepoznatom pošiljatelju.

U kontakt s pošiljkom došle su tri gradske službenice, koje su iz preventivnih razloga na nekoliko sati bile stavljene u karantenu.

Zgradu Općine za to su vrijeme osiguravali policija i vatrogasci.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene