Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezakonito špijuniranje

Ljubavno-korupcijski skandal trese češku vladu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog sumnje u korupciju i zlouporabu položaja policija je uhitila neke od najbližih suradnika češkog premijera. Među njima je i predstojnica ureda premijera, ali i njegova bliska prijateljica Jana Nađova. Sumnjiči se da je nezakonito špijunirala suprugu svoga šefa.

Premijerova desna ruka - predstojnica ureda, direktor vladina ureda, bivši ministar poljoprivrede, pripadnici vojne obavještajne službe, zastupnici donjeg parlamenta- svi oni osumnjičeni su za korupciju i zlouporabu položaja. Češki tužitelji podigli su optužnice protiv sedam osoba.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vladu srušio ljubavni trokut Češki premijer zbog fatalne pomoćnice PODNIO OSTAVKU! Slika nije dostupna Ljubavno-korupcijski skandal Sve zbog FATALNE predstojnice ureda: Češki premijer Nečas podnosi ostavku! PADA VLADA!

Češka policija već je pretresla vladine urede, ministarstva, tvrtke i kuće uglednih čeških političara i poduzetnika. 'Tijekom pretresa prostorija osumnjičenih zaplijenjeno je između 120 i 150 milijuna kruna u gotovini i nekoliko desetaka kilograma zlata', kazao je Robert Slachta, voditelj odjela za borbu protiv kriminala.

Opozicija od premijera traži ostavku. No, šefu Vlade to ne pada na pamet. Poručuje, njegovo, ali i poštenje suradnika je čisto kao suza. Što se tiče Jane Nađpva, mogu samo reći kako nisam izgubio povjerenje u nju i nemam razloga vjerovati da je učinila nešto protuzakonito', kazao je češki premijer Petr Nečas.

>> Nezapamćeni SKANDAL u Češkoj: Uhićena predstojnica ureda premijera!

'Bez zakonskog dopuštenja Jana Nađova zatražila je od bivšeg šefa vojne obavještajne službe da špijuniraju troje ljudi, a vojna služba izašla joj je u susret', kazao je državni odvjetnik Ivo Istvan.

Čini se da je u pozadini svega bio ljubavni trokut jer jedna od tri osobe bila je i premijerova supruga Ratka. Sve to pokrenulo je priče kako je upravo premijerova desna ruka i najbliža suradnica krivac za razvod od supruge Ratke. O Jani Nađovoj mediji su i ranije pisali u kontekstu većih financijskih bonusa koje je dobivala od države.

U borbu protiv organiziranog kriminala češka policija krenula je od vrha. U dva dana uhićeno je osmero dužnosnika. Oporba ne odustaje od zahtjeva za izglasavanjem povjerenja premijeru - Nečas nema većinu pa je sve izvjesnije da će Češka na prijevremene izbore.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene