447470
447470
447470
447470
447470

Ljevica bi legalizirala ilegalce, demokršćani protiv

  • , 22.08.2016., 14:24
  • Autor:
  • komentara

Političari vladajuće demokršćanske Unije CDU/CSU oštro su odbacili prijedlog ljevičarskog premijera savezne pokrajine Tiringije Bode Ramelowa za legalizacijom i integracijom stranaca koji ilegalno žive u Njemačkoj.

 
 
 
 
Premijer savezne pokrajine Tiringije Bodo Ramelow (Foto: AFP)
Premijer savezne pokrajine Tiringije Bodo Ramelow (Foto: AFP)

Političari vladajuće demokršćanske Unije CDU/CSU oštro su u ponedjeljak odbacili prijedlog ljevičarskog premijera savezne pokrajine Tiringije Bode Ramelowa za legalizacijom i integracijom stranaca koji ilegalno žive u Njemačkoj.

"Ja sam zaista zaprepašten ovim zahtjevom. Davanje prava boravka nakon godina boravka u Njemačkoj bi pogodovalo samo onima koji godinama skrivanjem svog identiteta i obmanjivanjem vlasti produljuju svoj boravak u Njemačkoj", rekao je unutarnjopolitički glasnogovornik zastupničkog kluba Unije CDU/CSU u Bundestagu Stephan Mayer u razgovoru za javni servis NDR.

Premijer savezne pokrajine Tiringije Bodo Ramelow (Ljevica) je prije toga u razgovoru za dnevnik "Die Welt" zatražio legalizaciju boravišnog statusa za oko 200.000 ilegalnih stranaca koliko ih, po njegovim informacijama, živi u Njemačkoj.

"Ti su ljudi lake žrtve za kriminalce", rekao je Ramelow. On je istodobno zatražio i pravo boravka za one tražitelje zahtjeva za azilom za koje se odluka o pružanju azila čeka godinama i koji su "u Njemačkoj pustili korijene".

Mayer smatra da bi upravo takve osobe "što prije" trebalo protjerati iz Njemačke.
"Ispravno bi bilo da sve oni koji su dužni napustiti zemlju na najbrži mogući način protjeramo iz Njemačke", kaže Mayer. On smatra "potpuno pogrešnim" pristup po kojem bi svim izbjeglicama koje dulje od dvije godine borave u Njemačkoj trebalo dodijeliti boravišnu dozvolu.

"Ovakav pristup bi privukao dodatne tražitelje azila u razmjerima koje je nemoguće procijeniti", zaključio je Meyer. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se