Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Njemačka podijeljena

Ljevica bi legalizirala ilegalce, demokršćani protiv

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Političari vladajuće demokršćanske Unije CDU/CSU oštro su odbacili prijedlog ljevičarskog premijera savezne pokrajine Tiringije Bode Ramelowa za legalizacijom i integracijom stranaca koji ilegalno žive u Njemačkoj.

Političari vladajuće demokršćanske Unije CDU/CSU oštro su u ponedjeljak odbacili prijedlog ljevičarskog premijera savezne pokrajine Tiringije Bode Ramelowa za legalizacijom i integracijom stranaca koji ilegalno žive u Njemačkoj.

Pročitajte i ovo Cesta, ilustracija Kao i prije 50 godina Panika u Njemačkoj, od ljeta je moguća velika promjena u prometu Njemački vojnik Panzerbrigade 45 Njemačka rasporedila prve vojnike u jednu NATO članicu: Za tri godine tamo će biti stalno prisutni

"Ja sam zaista zaprepašten ovim zahtjevom. Davanje prava boravka nakon godina boravka u Njemačkoj bi pogodovalo samo onima koji godinama skrivanjem svog identiteta i obmanjivanjem vlasti produljuju svoj boravak u Njemačkoj", rekao je unutarnjopolitički glasnogovornik zastupničkog kluba Unije CDU/CSU u Bundestagu Stephan Mayer u razgovoru za javni servis NDR.

Premijer savezne pokrajine Tiringije Bodo Ramelow (Ljevica) je prije toga u razgovoru za dnevnik "Die Welt" zatražio legalizaciju boravišnog statusa za oko 200.000 ilegalnih stranaca koliko ih, po njegovim informacijama, živi u Njemačkoj.

"Ti su ljudi lake žrtve za kriminalce", rekao je Ramelow. On je istodobno zatražio i pravo boravka za one tražitelje zahtjeva za azilom za koje se odluka o pružanju azila čeka godinama i koji su "u Njemačkoj pustili korijene".

Mayer smatra da bi upravo takve osobe "što prije" trebalo protjerati iz Njemačke.
"Ispravno bi bilo da sve oni koji su dužni napustiti zemlju na najbrži mogući način protjeramo iz Njemačke", kaže Mayer. On smatra "potpuno pogrešnim" pristup po kojem bi svim izbjeglicama koje dulje od dvije godine borave u Njemačkoj trebalo dodijeliti boravišnu dozvolu.

"Ovakav pristup bi privukao dodatne tražitelje azila u razmjerima koje je nemoguće procijeniti", zaključio je Meyer. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene