Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ljajić najavljuje i srbijansko izvješće o suradnji s ICTY

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijansko Nacionalno vijeće za suradnju s Haaškim sudom za ratne zločine priprema cjelovito izvješće o suradnji Srbije s tim sudom kao odgovor na polugodišnje izvješće glavnog tužitelja Sergea Brammertza Vijeću sigurnosti, izjavio je predsjednik tog vijeća Rasim Ljajić.

Brammertzovo izvješće nije dovoljno uravnoteženo, rekao je Ljajić novinarima i dodao da je Srbija izručila 42 od 46 optuženika, da je odgovorila na većinu od ukupno 1.671 zahtjev Haaškog tužiteljstva te da ih je 18 u postupku rješavanja.

Pročitajte i ovo Marlene Engelhorn Želi platiti i porez! Naslijedila 25 milijuna eura pa ih odlučila razdijeliti: "Moć i bogatstvo nisam ničime zaradila" Slika nije dostupna Čelnici oporbe objavili Libija: Nacionalno vijeće u gradovima koji su u rukama pobunjenika

"Ostalo je još za izručiti četvoricu optuženika. Sami smo svjesni da je to naša obveza i interes", kazao je Ljajić dodajući da "ne postoji ni jedna služba na kugli zemaljskoj koja bi Haaškom tribunalu mogla omogućiti neograničen pristup svojim arhivama" .

Kazao je i da je da je glavnom tužitelju Brammertzu za posjeta Srbiji "predočena delikatna situacija u kojoj se Srbija nalazi zbog izbornog procesa i procesa formiranja nove vlade".

Tužitelj Brammertz će u New Yorku početkom lipnja, kako se najavljuje izvijestiti Vijeće sigurnosti UN-a o suradnje Srbije s ICTY.

Brammertz inzistira na potrebi uhićenja četvorice preostalih haških bjegunaca - Ratka Mladića, Radovana Karadžića, Stojana Župljanina i Gorana Hadžića, ističući kako je od ključne je važnosti da oni što prije budu izvedeni pred lice pravde.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene