Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Liječnici uspješno porodili ženu u komi

Liječnici porodili curicu čija je majka bila u komi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veronica Celis (36), čiji je mozak 'umro' prije gotovo dva mjeseca, na životu je održavana aparatima kako bi uspjela do kraja iznijeti trudnoću. Liječnici su uspjeli u spašavanju života nerođenog djeteta jer je jučer operativnim zahvatom sretno rođena malena Veronica Destiny.

'Dan nakon porođaja Verinika Celis je preminula', objavio je Craig Fischer glasnogovornik medicinskog centra Banner Good Samaritan.

Pročitajte i ovo Provjereno: Dijete - 4 Uznemirujuće Šokantan razgovor djelatnice socijalne skrbi s djetetom: "Tata se neće zaustaviti, ići će dalje, a ti ćeš na vještačenje i aparate da vide govoriš li istinu" U Teksasu su rođene šestorke u samo 9 minuta! Dvije djevojčice i četiri dječaka U samo 9 minuta rodila šestorke! Šanse da se to dogodi su 1:4,7 milijardi

Veronica je pala u komu nakon dugotrajne borbe s karcinomom i na aparatima je od početka kolovoza. Takav je korak poduzet isključivo zbog pokušaja da se njezino nerođeno dijete dovoljno razvije za 'dolazak na svijet'.

Liječnici su se nadali kako će bebu moći poroditi početkom listopada nakon 32 tjedna trudnoće, ali bakterijska infekcija koja je zahvatila Veronicino tijelo natjerala ih je da zahvat naprave nešto ranije. 

Dr. Karen Lipsky, neonantologinja dječje bolnice u Phoenixu, objasnila je kako je malena djevojčica Veronica Destiny zdrava, ali će biti na intezivnoj njezi još oko dva mjeseca. Prema svim dosadašnjim pokazateljima beba će preživjeti bez dugoročnih komplikacija.

'Beba je sada super iako treba mnogo naše njege', kaže dr. Lipsky.

Nekoliko minuta malena je Veronica imala priliku ležati pokraj majke. Njezin otac Aron legao je pokraj njih i naizmjenice ih ljubio. Nije dozvolio da se njegovoj supruzi aparati isključe istog dana kako djevojčica ne bi slavila rođendan istog dana kada joj je umrla i majka. Tako su aparati isključeni sutradan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene