Obavijesti Video Pretražite Navigacija
‘Nećemo prihvatiti diskriminaciju'

Lijanovići zbog izmjena ustava prijete blokadom cesta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Narodna stranka ‘Radom za boljitak’ koju vode braća Ivanković-Lijanović ocijenila je kako je dogovor o novom načinu glasovanja hrvatske dijaspore zapravo ‘izdaja nacionalnih interesa Hrvata iz Bosne i Hercegovine’ te je za to optužila i HDZ Hrvatske i HDZ BiH najavivši istodobno prosvjede poput blokade cesta.

‘Zaprepašteni smo odlukom HDZ BiH da podrži odluku HDZ Republike Hrvatske kojom se za preko dvjesto tisuća Hrvata iz Bosne i Hercegovine ukida pravo glasa za Sabor Republike Hrvatske a sadašnjih dvanaest saborskih mandata smanjuje se na tri’, izjavio je Jerko Ivanković Lijanović, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta BiH. U priopćenju dostavljenom medijima iz središnjice NSRZB u Širokom Brijegu stoji kako ta stranka ‘neće prihvatiti ovakvo poniženje odnosno još jednu u nizu prijevara HDZ-a’.

Pročitajte i ovo Tarik Imamović Obitelj odahnula Kraj potrage: Pronađen je 26-godišnjak iz Zenice koji je nestao u Zagrebu Slika nije dostupna Prosvjedno pismo Pismo iz BIH: Poniženi smo odlukom HDZ-a

>> Milanović: Hrvati iz BiH će u SDP-u imati partnera

‘Nećemo prihvatiti diskriminaciju u Ustavu RH kojom nas se želi preseliti iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku, kako bi po Ustavu bili jednaki. Razmotrit ćemo i blokadu magistralnog puta kroz Neum kako bi zaustavili sramotnu odluku HDZ BiH i HDZ-a Republike Hrvatske’, najavio je Lijanović.

Hrvatski državljani bez prebivališta u Hrvatskoj ubuduće će izvan države moći glasovati isključivo u diplomatsko-konzularnim predstavništvima, a hrvatski državljani koji žive izvan Hrvatske imat će zajamčena tri mjesta u Saboru, dogovorili su se u petak predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor i predsjednik SDP-a Zoran Milanović. Premijerka Kosor kazala je da će donošenje ustavnih promjena omogućiti donošenje drugih akata nužnih za završetak pregovora i ulazak Hrvatske u Europsku uniju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene