Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izrael VS Turska

Lieberman: Erdogan ne želi normalizaciju odnosa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šef izraelske diplomacije Avigdor Lieberman ocijenio je da turski premijer ne želi 'normalizaciju' odnosa između svoje zemlje i Izraela.

'Recep Tayyip Erdogan zatvorio je vrata dogovoru s Izraelom. Ne želi ni dogovor ni normalizaciju s Izraelom', kazao je Avigdor Lieberman na izraelskom državnom radiju. 'Jedino ga zanima poniziti nas i minirati naš položaj na međunarodnoj razini. Šteta, jer turski je interes kao i naš u normalizaciji bilateralnih odnosa', dodao je on.

Lieberman se osvrnuo na nedavni govor Erdogana u kojem je zahtijevao da Izrael ukine pomorsku blokadu Pojasa Gaze, ispriča se za ukrcaj na turski trajekt Mavi Marmara u svibnju 2010. godine i plati obeštećenje obiteljima 9 turskih putnika ubijenih u napadu.

Objavljivanje izvješća UN-a o tom napadu odgođeno je kako bi se involviranim državama, Izraelu i Turskoj, dalo više vremena raspravama da u bilateralnim kontaktima rasprave situaciju i normaliziraju odnose, rekli su izraelski izvori. (Hina)

Pročitajte i ovo Demonstracije Podržali ih predsjednikovi sinovi Deseci tisuća ljudi prosvjedovali u Turskoj: "Smrt Izraelu, van iz Palestine" Recep Tayyip Erdoğan Izravna poruka Erdogan uputio oštru poruku premijeru Izraela: "Sudit će mu se kao i Slobodanu Miloševiću"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene