Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borbe ne jenjavaju

Libija: Tri mrtva i 15 ranjenih u napadima NATO-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri osobe su ubijene, a 15 je ranjeno u napadima NATO-a na sjedište libijske televizije u Tripoliju, priopćili su djelatnici televizije.

'Troje naših kolega je ubijeno, a 15 je ranjeno dok su obavljali svoju profesionalnu dužnost u svojstvu libijskih novinara', izjavio je Halid Bazilia, direktor televizije Al-Džamahirija, koja emitira na engleskom jeziku. Bazilia je napade NATO-a nazvao 'činom međunarodnog terorizma' i rekao je da se njima krše rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a.

NATO je priopćio da je izvršio niz preciznih zračnih udara na tri odašiljača libijske televizije kako bi 'utišao pukovnika Gadafija'. Prije nekoliko sati NATO je izvršio zračne udare na tri satelitska odašiljačka centra libijske televizije... kako bi spriječio pukovnika Gadafija da ih koristi u svrhu zastrašivanja i poticanja na nasilje protiv svojeg stanovništva', navodi se u priopćenju NATO-a.

'Mi smo djelatnici libijske službene televizije. Mi nismo vojni cilj, nismo vojni zapovjednici i nismo prijetnja civilima', rekao je Bazilia. 'Imamo pravo raditi u sigurnom okružju, što jamči nacionalno i međunarodno pravo', dodao je, pozvavši međunarodnu zajednicu da im pruži 'punu zaštitu'. U međuvremenu su pobunjenici okružili posljednje uporište Moamera Gadafija u libijskoj Zapadnoj planinskoj regiji i nadaju se da će ga uskoro zauzeti, rekao je u subotu pobunjenički zapovjednik Nasir al Hamdi.

Pobunjenički tenkovi pucali su na Tidži, gdje je razmješteno oko 500 vladinih vojnika, a eksplozije su se mogle čuti u obližnjem gradu Havamidu, koji su pobunjenici zauzeli u četvrtak u novoj ofenzivi protiv vojske. 'Okružili smo Tidži i nadamo se da ćemo ga zauzeti do kraja dana', rekao je al Hamdi za Reuters.

Unatoč slabijoj vatrenoj moći i malom iskustvu, pobunjenici su ovoga tjedna duž zaravni ispod Zapadnih planina osvojili nekoliko gradova i sela, gdje su bile ukopane vladine snage. (Hina)

Pročitajte i ovo Libija, satelitske snimke - 4 objavljene satelitske snimke Vodena apokalipsa u Libiji: Broj mrtvih raste, na ulicama leže tijela umotana u deke Poplave u Libiji Traje potraga za preživjelima U Libiji potvrđeno više od 5300 poginulih, 10.000 nestalih: "Broj žrtava će vjerojatno rasti"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene