Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužili ih da su snajperisti

Libija: Ruski novinari pronašli zarobljene Srbe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Libiji su pronađena petorica Srba koje su zatvorili libijski pobunjenici pod optužbom da su plaćenici i snajperisti.

Zatvorene Srbe pronašli su novinari ruske Komsomolske pravde, prenosi Radio-televizija Srbije. Ruski list naveo je imena i prezimena zatočenih Srba te objavio kako su zatvorene osobe rekle da se pobunjenici prema njima odnose korektno i da nema batina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Počinitelji bili u grupi i naoružani U Libiji otet liječnik iz Srbije! Slika nije dostupna Imaju pravo na žalbu Libijski sud osudio na smrt Gadafijeva sina i 8 suradnika bivšeg diktatora

Zarobljenicima je rečeno da će uskoro biti prebačeni u Zintan, a zatim kućama, piše Blic. Dodaje da su zatočeni Srbi ispričali kako su u Libiju došli 12. kolovoza kako bi, za dobru plaću, popravljali cestu, no nakon tjedan dana ostavljeni su na jednom kontrolnom punktu.

Od tamo su pobjegli i skrivali se po Tripoliju, a u pokušaju da stignu do srpske ambasade, uhićeni su na prvom kontrolnom punktu, piše Blic. 'Mi smo radnici u građevini. Sklopili smo ugovor sa srpsko-libijskom tvrtkom Zazura, a u kancelariji u Beogradu nam je rečeno da je uz Tripoliju mirno', ispričao je jedan od zatočenih Srba.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene